Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt tungt poängtapp för uddlöst Gais: ”Surt”

Gais Richard Yarsuvat stöter in 1–0 i nät i Gais match mot Umeå.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Han plockades in som den givna målskytten. Det krävdes dock hela sju matcher innan Richard Yarsuvat fick spräcka sin målnolla i Gais-tröjan.

Målet till trots fick Gais nöja sig med 1–1 hemma mot nykomlingen Umeå. 

– Det har varit jättejobbigt att inte få göra mål, säger Richard Yarsuvat. 

Gais har inte alls fått den start på årets upplaga av superettan som man hade önskat. Efter säsongens sex första matcher haltar Gais efter i tabellen med blott två segrar och sju inspelade poäng. 

Ett av lagets största bekymmer har varit målskyttet. Fem mål hade det blivit inför hemmamatchen mot Umeå. I Gais tre förlustmatcher, mot Norrby (0–3), Brage (0–1) och Trelleborg (0–2) har man inte gjort ett enda.

En av de som plockades in inför säsongen för att leverera just mål var Richard Yarsuvat, som senast kommer från seriekonkurrenten Norrby. Trots sex raka matcher från start har det dock inte blivit några mål. Förrän nu. 

Förlösande första målet

I lördagens hemmamatch mot nykomlingen Umeå var det nämligen just Richard Yarsuvat som höll sig framme på August Wängbergs inlägg och kunde peta in ledningsmålet i den 25:e minuten. 

– Det var jätteskönt och jätteviktigt för självförtroendet. Det har varit jobbigt att inte göra mål, samtidigt har jag kommit till lägena och skapat chanser, säger Yarsuvat och fortsätter:

– Jag kommer från två säsonger där jag inte har sprutat in mål utan varit mer av en lagspelare som stöttat i defensiven. Att göra 20 mål på en säsong kanske inte riktigt är jag i dag.

”Bara att jobba hårt och köra”

Men säg den glädje som varar för evigt. Bara dryga kvarten senare kunde Umeå kvittera efter en kommunikationsmiss i försvaret av de grönsvarta. Mikael Wikström höll sig framme på bortre stolpen och rakade in 1–1 rätt upp i nättaket. 

Några fler mål blev det inte och slutresultatet skrevs därmed till 1–1. Ett resultat som innebar ännu ett tungt poängtapp för Gais. 

– Det är surt att vi inte har tagit mer poäng, men vi har väl de poäng som vi har förtjänat, säger Yarsuvat. 

Lagkaptenen Carl Nyström: 

– Vi gnuggar på och tar en match i taget. Nu är detta historia och vi fokuserar på nästa match. Det är bara att jobba hårt och köra, huvudet högt. Det finns inget annat.