Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min fru hade benämnt det som en depression”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON

För snart två år sen meddelade Johan Elmander, 38, att karriären var över.

Tiden efter beskedet var tung.

– Jag satt bara och stirrade in i väggen. Min fru hade nog benämnt det som en depression, säger han enligt Ekstrabladet. 

Nästan två år har gått sen Johan Elmander avslutade sin framgångsrika fotbollskarriär.

Anfallaren från Alingsås firade stora framgångar i klubbar som Bröndby, Toulouse, Bolton och Galatasaray och representerade Sverige i 85 landskamper. Men tiden efter avskedet var tung.

I en dansk intervju berättar Johan Elmander, 38, att han upplevde en stor tomhet efter att fotbollskarriären tagit slut. Framtiden var oviss.

– Jag hade förverkligat min dröm. Men vad skulle jag göra nu? Det är svårt att hitta en ny dröm att jaga. Det är tufft. Man försöker stöta bort det, men när det väl går upp för dig att karriären är över, att ett nytt liv väntar, så är det för sent, säger han enligt Ekstrabladet. 

Elmander jobbar som fotomodell

Ett tag mådde han riktigt dåligt.

– Min fru hade nog benämnt det som en depression. Ibland satt man bara och stirrade in i väggen. Man bara satt där och gjorde ingenting, säger Elmander, som också berättar att han fick humörsvängningar där han bland annat kunde bli sur över småsaker.

I dag mår han bättre och Johan Elmander jobbar bland annat med projektet ”The Perfect World Foundation”. Detta varvas med scouting för den turkiska storklubben Galatasaray och modelljobb, vilket SportExpressen tidigare skrivit om

– Jag har inlett en modellkarriär. Har hittills haft några uppdrag med fotograferingar i Göteborg, Uddevalla och Jönköping. Jag har fått gå upp tidigt på morgonen för att vi ska hitta rätt ljus och sånt. Men jag är ganska ny, vi får se hur mycket det blir framöver, sa han för ett år sen.