Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lotta Schelin berättar – så träffade hon frun Rebecca

Dagens tre största sportnyheter.
Lotta Schelin. Foto: BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Rebecca Hedin, under sin tid som presschef för landslaget. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån
1 / 7

Lotta Schelin, 35, är Sveriges främsta damfotbollsspelare genom tiderna med närmare 200 landskamper på meritlistan.

I en intervju med QX öppnar den numera pensionerade fotbollsspelaren upp för första gången och pratar om sitt privatliv – och hur hon träffade kärleken Rebecca, 47.

– Vi var båda i förhållanden så det gällde att ta allt i rätt ordning, berättar hon.

Snart ett år har gått sedan Lotta Schelin berättade om sitt beslut att lägga fotbollsskorna på hyllan efter en tids sjukskrivning.

Sedan dess har 35-åringen som numera är bosatt i Kungsbacka ägnat sig åt flera andra projekt, både inom och utanför fotbollen.

I vintras stod det klart att hon skulle börja arbeta hos SHL-klubben Frölunda – och i sommar var hon expert i TV4 under fotbolls-VM.

Samtidigt är hon höggravid då hon och hustrun Rebecca Hedin väntar parets första barn.

– Det känns fantastiskt på alla sätt och vis. Jag börjar ju ett nytt liv nu och då är detta en superhärlig start på det, har hon tidigare sagt till Aftonbladet om sin graviditet.

Träffade kärleken genom landslaget

Under sin karriär valde Schelin ofta att undvika frågor som rörde hennes privatliv, medialt ville hon prioritera fotbollen.

Men i en intervju i det senaste numret av QX berättar fotbollsstjärnan nu för första gången hur hon träffade sin stora kärlek Rebecca Hedin, som hon varit gift med sedan 2017.

– Vi visste ju om varandra sen tidigare, Rebecca har varit sportreporter på Göteborgs-Posten under många år och jag har spelat i allsvenskan sen jag var 17 så hon har intervjuat mig flera gånger. Sen började hon jobba som presschef för damlandslaget och då sågs vi oftare. Det är ju inte varje dag man träffar en ny person som man blir vän med, men sen var det nåt mer som…, säger hon och fortsätter:

”Var sjukt jobbigt att ta den biten”

– Det sa ju inte klick direkt heller utan det var i slutet av säsongen 2016. Vi var båda i förhållanden så det gällde att ta allt i rätt ordning och det var sjukt jobbigt att ta den biten och avsluta något med någon samtidigt som man är det lyckligaste man kan vara med någon annan.

”Hade redan många homosexuella vänner”

Schelin berättar att hon inte upplevde några större problem med att gå ut med att hon gillade tjejer – men var lite osäker hur hennes omgivning skulle ta emot beskedet.

– Oj, nu får jag gå tillbaka lite i tiden. Men det är klart att det tog lite tid att acceptera och förstå, men det var samtidigt lättare för mig eftersom jag redan hade många homosexuella vänner. Personer som jag lärt känna och tyckte om, så för mig var det helt normalt, men det är klart att jag funderade på hur andra skulle tänka och hur det skulle landa. Däremot var jag väldigt säker när jag berättade för mamma och pappa och de var självklart hur lugna som helst med det.

 

LÄS MER: Lotta Schelin får munkavle av landslaget – har dubbla roller 

LÄS MER: Det här blir Lotta Schelins nya jobb: ”Inspirerande”