Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Larsson: ”Dumt att säga att jag är någon försvarsklippa”

Per Frick gillar att stångas i boxen.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Per Frick överlistade målvakten Tom Amos.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Johan Larsson bidrog med två assist.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Elfsborg slog Utsikten med 4-1. 

Nu hoppas boråsarna på hjälp från Göteborgslaget. 

– Större mirakel har skett, säger högerbacken Johan Larsson, som själv känner sig ”härlig”. 

Han tyckte att division 1-laget gjorde en bra prestation på Bravida Arena i andra omgången av gruppspelet i Svenska cupen. 

– Man ska ha respekt för Utsikten. Det blir ju livets match för dem, de bryr sig inte om det blir tre eller fyra mål bakåt så länge de kör sitt race. De vet att chansen inte är superstor men gör det ändå otroligt förnuftigt. De tror på sin idé fullt ut och det är häftigt att se, säger Johan Larsson. 

Elfsborgs dansk Jeppe Okkels prickade in 1-0 efter en kvart innan Albin Skoglund kvitterade i minut 31. Likaläge i paus, men sedan skruvade Elfsborg – tvåa i allsvenskan i fjol – upp tempot. 

Per Frick gjorde 2-1, Marokhy Ndione satte trean och i slutminuterna sprang sig inhopparen Jacob Ondrejka fri och rullade in 4-1. 

– En halvknackig första halvlek där vi borde ha bommat igen butiken. Men ett styrkebesked av oss i andra och en välförtjänt vinst. Vi ska vara bättre och det är vi, säger Johan Larsson, som själv bidrog med två assist. 

– Det känns härligt. Jag ska ju löpa och få ut mycket av mitt spel och även om det inte blir assist ska det i alla fall bli något av det. Där är jag som starkast, för det är dumt att säga att jag är någon försvarsklippa. 

Kanske det, ja. 

– Nej, inte kanske. Det är dumt, haha. 

Degerfors nära avancemang 

Men Elfsborg ligger pyrt till i gruppen. Laget föll mot Degerfors i den första matchen och värmlänningarna har full pott efter två omgångar och möter Utsikten hemma nästa helg. Minst oavgjort där och kvartsfinalplatsen är säkrad medan det är färdigspelat för Johan Larsson och kompani, som då möter Falkenberg hemma. 

– Men större mirakel har skett än att Utsikten slår Degerfors och vi hoppas att de kan göra något häftigt, säger Johan Larsson, som själv ser ut att vara i god form. 

– Det känns jättebra. Jag känner mig pigg, stark och härlig.