Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missar Algarve cup – efter problemen

Jonna Andersson och Elin Rubensson hade likadana kläder på sig under ”Fotbollsgalan”.
Elin Rubensson missar Algarve cup.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rubensson missade landskampen mot USA i november på grund av hjärnsakning.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Piteås mittfältare Julia Karlernäs ersätter Rubensson.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Elin Rubensson var tillbaka i landslagstruppen till Algarve cup efter hjärnskakningen i höstats.

Men nu lämnar mittfältaren återbud efter fortsatta problem.

– Med tanke på hennes historik med hjärnskakningar väljer vi att vara väldigt uppmärksamma, säger Göteborg FC:s klubbläkare Matilda Lundblad till klubbens hemsida.

Nästa vecka börjar fotbollsåret för damlandslaget när träningsturneringen Algarve Cup drar i gång. Tufft motstånd väntar direkt i form av tvåan på världsrankingen och stora rivalen – Tyskland.

Göteborg FC:s mittfältare Elin Rubensson har varit ingjuten i det svenska landslaget de senaste åren. Hon togs även ut till turneringen i Portugal och var tillbaka efter hjärnsakningen i höstas – men nu tvingas hon tacka nej. 

Rubensson missade förra helgens möte i Svenska cupen och nu meddelar klubben att hon även missar helgens träningsmatch mot Nordsjälland, och inte kommer följa med landslaget till Algarve.

”Ser fortfarande inga tecken på hjärnskakning”

26-åringen har en lång historik med hjärnsakningar och för några veckor sedan träffades hon av en hård boll i huvudet. Något hon fortfarande har yrselkänningar och nacksmärtor av.

– Vi ser fortfarande inga tecken på hjärnskakning och Elin gör framsteg, men vi väljer att vara försiktiga och skynda långsamt, säger Göteborgs klubbläkare Matilda Lundblad till klubbens hemsida.

Piteås Julia Karlernäs ersätter Rubensson och kommer finnas med när Sverige möter Tyskland på onsdag.

Gerhardsson om truppen till Algarve cup

Hanna Bennison får chansen i landslaget igen i Algarve cup. ”En klart intressant spelare”, sa förbundskapten Peter Gerhardsson när han tog ut truppen.