Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rebecka Blomqvist ersätter Hammarlund i landslaget

Rebecka Blomqvist.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Rebecka Blomqvist, här i U23-landslaget mot Kina.Foto: BILDBYRÅN

Pauline Hammarlund tvingades lämna återbud på grund av skada.

Nu har Peter Gerhardsson hittat sin ersättare inför EM-kvalet mot Lettland: lagkamraten och skyttedrottningen Rebecka Blomqvist, 22.

– Hon är en av många unga spelare som vi tror på och när Pauline inte kunde resa med kände vi att det här var rätt läge för att se Rebecka i A-landslagsmiljö, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande. 

Göteborgs Pauline Hammarlund skulle gjort comeback i landslaget efter en tids frånvaro.

Men dagen efter att hon blivit uttagen i Peter Gerhardssons trupp till EM-kvalmötet mot Lettland den 3 september tvingades hon tacka nej på grund av skada.

Men Gerhardsson har inte behövt leta långt bort för att plocka in hennes ersättare.

Damallsvenskans skyttedrottning, Rebecka Blomqvist, ersätter sin lagkamrat från Göteborg och får därmed debutera i A-landslaget.

Blomqvist, 22, har mäktat med 11 mål på 14 matcher under säsongen.

Rebecka Blomqvist inkallad till landslaget

– Det är en spelare som vi naturligtvis haft koll på under en längre tid, både genom hennes prestationer i Kopparbergs/Göteborg men också i U23-landslaget. Hon är en av många unga spelare som vi tror på och när Pauline inte kunde resa med kände vi att det här var rätt läge för att se Rebecka i A-landslagsmiljö, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Matchen spelas den 3 september i den lettiska staden Liepaja.

Landslaget samlas i Visby på måndag.