Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blackstenius missar svenska EM-kvalet

Förbundskapten Peter Gerhardsson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Stina Blackstenius missar EM-kvalmatchen mot Lettland.

Anfallarens covid-test har visat sig vara negativt och hon ansluter därmed till truppen under onsdagskvällen – men missar morgondagens match. 

– Hon är inte aktuell för spel då hon inte har kunnat träna som vanligt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Det svenska laget som på torsdagen möter Lettland har under några dagar haft två frågetecken:

Kosovare Asllani och Stina Blackstenius.

Real Madrid-stjärnan Asllani var med och körde på förmiddagsträningen på Gamla Ullevi och är därmed aktuell för spel mot Lettland.

”Är symptomfri”

Däremot kommer Göteborgs-anfallaren Blackstenius inte att vara med – oavsett utfallet av det covidtest, vars resultat kommer under onsdagseftermiddagen.

– Stina är symptomfri, men vi väntar fortfarande på svar, säger Peter Gerhardsson vid presskonferensen.

– Stina har den kvalitet som behövs för att spela, men eftersom hon inte har kunnat träna som vanligt är hon inte aktuellt för spel mot Lettland i morgon.

Men om testet är negativt och Stina Blackstenius går in i truppen direkt får hon vänta till matchen på tisdag för att få dra på sig landslagströjan igen.

– Förhoppningsvis kommer hon i gång med träningen och och är på gång till Islands-matchen, säger Gerhardsson.

Senare under onsdagskvällen meddelade landslagsledningen att anfallarens test var negativt och att hon således kan ansluta till spelartuppen. Därmed finns Stina Blackstenius tillgänglig på tisdag nästa vecka när Blågult ställs mot Island.