Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klart man är besviken – har en del att jobba på”

Lias Andersson deppar efter förlusten.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. 0–3 i baken och inget flyt alls i det omtalande powerplay-spelet. HV71 hade en allt annat än lyckad seriepremiär borta mot Frölunda. 

– Vi har en del att jobba på, säger Lias Andersson. 

HV71 har imponerat stort under försäsongen och inför säsongspremiären mot Frölunda i Göteborg hade man vunnit sju av åtta träningsmatcher. Däribland en match mot just Frölunda med klara 4–1. I genrepet mot Djurgården tidigare i veckan blev det storkross och HV vann med hela 8–3. 

I SHL-premiären var det dock inte mycket som stämde. Frölunda gick ifrån till en ledning redan efter sju minuter och kunde sedan hålla den matchen ut. 

Trots flera chanser att väcka liv i matchen genom det beryktade powerplay-spelet, som varit ett av lagets främsta anfallsvapen under försäsongen, blev topptippade HV71 nollade i Scandinavium. 

Efteråt var det stor besvikelse. 

– Jag tycker att vi ser stela och anspända ut redan från början. Vi tappar vår struktur och fastnar lite. Vi hanterar inte premiären på bästa sätt, på de individuella prestationerna är vi inte riktigt där i dag, säger tränaren Nicklas Rahm. 

”Har inget överskillat lag”

HV-stjärnan Lias Andersson:

– Det är klart att man är besviken, det är premiär och vi vill vinna. Men vi förlorar mot ett bättre hockeylag i dag. Jag tycker att de käkar upp oss i vår zon alldeles för lätt, de får sätta in några tacklingar och vinna pucken enkelt. 

Vad är det som inte stämmer i ert powerplay?

– Vi slarvar lite. Vi har lägen att sätta upp ett bra spel, men slarvar för mycket. Några passningar som tar på ett skaft, jag har något läge i slutet där men vi tappar edgen. 

– Vi var frustrerade men skyller inte på någonting. Vi förlorar på grund av våra egna misstag i dag. Frölunda har inget överskillat lag i år, men de har killar som gör jobbet. De förtjänar att vinna i dag och vi har en del att jobba på.