Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Här är Håkan Milds nya uppdrag

Håkan Mild är tillbaka inom fotbollen. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Håkan Mild har vunnit SM-guld både som spelare och sportchef med IFK Göteborg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Håkan Mild, 47, är tillbaka i fotbollsbranschen. 

Nu väntar ett uppdrag hos hårdsatsande FC Trollhättan. 

– Det finns i dag ett intresse som saknar motsvarighet, säger han till klubbens hemsida.  

Håkan Mild hoppade av som sportchef för IFK Göteborg vintern/våren 2014 och har sedan dess inte haft något uppdrag inom fotbollen, förutom expertkommentatorsjobbet hos Radiosporten. 

Men nu är det alltså dags för comeback, om än i mindre omfattning. Division 1-klubben FC Trollhättan, som siktar på att bli ”en stabil allsvensk förening”, har rekryterat honom som rådgivare, främst gällande sportsliga frågor. 

Håkan Mild jobbar även som expert hos Radiosporten. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

– Vi är givetvis mycket glada att Håkan Mild tycker att vi har något så intressant på gång i FC Trollhättan att han vill lägga tid och kraft på detta. Han, liksom vi, vet att det kommer krävas mycket jobb och engagemang från föreningen, våra sponsorer och samarbetspartners för att nå framgång. Håkans kunskap och input kommer bidra till att möjligheterna att nå vår vision ökar, säger vice ordförande Stefan Smith till klubbens hemsida. 

Mild: Kommer att bli tufft

Håkan Mild, ursprungligen från just Trollhättan och numera affärsman, berättar att klubben tog kontakt med honom under fjolåret. 

– Att Edsborg och publiken i Trollhättan med omnejd förtjänar fotboll på elitnivå är för mig självklart. Det finns i dag ett intresse som saknar motsvarighet. Efter avancemanget till division 1 och förutsättningarna i övrigt ser jag nu möjligheten att Trollhättan på allvar kan sikta mot eliten. Det kommer att bli tufft men jag bidrar gärna till att vi lyckas med det”, säger VM-hjälten från 1994 till klubbens hemsida. 

För GT utvecklar Mild och betonar att det är en mindre roll som väntar. 

– Jag kommer inte att vara där varje vecka, absolut inte. Men jag finns tillgänglig för frågor, både sportsliga och organisatoriska. De har frågat mig ett antal gånger och vill egentligen att jag ska jobba mer, men det har jag inte tid med. Men FC Trollhättan är en förening som försöker göra det bra och som har ett sunt tankesätt. 

Hur ser du på satsningen mot allsvenskan? 

– Det är tufft, men klart att man ska ha visioner. Kunde Ljungskile och AFC:s så... Man måste ha mål att jobba mot. 

Vad menar du med att det i Trollhättan ”finns ett intresse som saknar motsvarighet”? 

– Haha, det är inte Barcelonanivå på det, det är inte det jag menar. Men publiksnittet i fjol var kring 850, och jag tror inte att något annat lag i tvåan är i närheten av det, säger Håkan Mild.