Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lennartsson sparkas – med två matcher kvar

Här är några av dagens största sportnyheter.
Jörgen Lennartsson.Foto: JAN OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Lilleström tvingas kvala för att hålla sig kvar i den norska högstaligan.

Nu får klubbens svenske tränare Jörgen Lennartsson, 54, sparken.

Det bekräftar LSK på sin hemsida.

– Jag har stor förståelse för detta även om jag tror att vi hade klarat det ändå, säger Lennartsson.

Lilleström SK har inte vunnit i ligan sedan den 25 augusti och Jörgen Lennartsson har den senaste tiden varit ifrågasatt. Men efter ett styrelsemöte i förra veckan meddelade klubben att den svenske tränaren får fortsatt förtroende.

– Alla som jobbar i och runt klubben tycker att det är tungt. Vi kommer att jobba tillsammans under de här sex dagarna. Vi har genomfört några förändringar, men vi ska inte byta tränare, sa klubbens ordförande Morten Kokkim till Romerikes Blad efter mötet.

Inför den sista omgången, som spelades i helgen, var LSK en av sex (!) klubbar som var indragna i bottenstriden och riskerade att åka ur den norska högstaligan.

Jörgen Lennartsson får lämna Lilleström.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Kontrakt över 2020

Lilleström spelade 0–0 hemma mot bottenkonkurrenten Sarpsborg 08 under söndagen, vilket innebär att klubben nu tvingas kvala mot IK Start för att hålla sig kvar i Eliteserien efter dramatiken i den sista omgången.

Nu får Jörgen Lennartsson gå, meddelar LSK på sin hemsida.

”Båda parter hade en stark önskan om att projektet skulle lyckas, men efter elva matcher i rad utan seger – och två viktiga kvalmatcher som väntar – kommer en annan huvudtränare att leda laget mot Start”, skriver klubben.

– Lilleström vill tacka Jörgen Lennartsson för det jobb han har lagt ned för klubben och önskar honom lycka till i framtiden, säger LSK-basen Morten Kokkim.

”Vi har kommit in i en ond spiral”, konstaterar Lennartsson.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Har stor förståelse”

Jörgen Lennartsson hade kontrakt med Lilleström över säsongen 2020. I ett öppet brev som publicerats på Lilleströms hemsida tackar svensken för sin tid i klubben.

”I dag blir min sista arbetsdag som tränare för Lilleström SK. Efter 19 omgångar av säsongen såg allt väldigt bra ut och vi hade chansen att göra den bästa LSK-säsongen på länge. Efter det har vi tyvärr inte levererat de resultat som vi och alla supportrar önskar. Vi har kommit in i en ond spiral och inte klarat av att ta de poäng vi vill ha. Som huvudtränare tar jag detta ansvar fullt att vi inte varit bra nog under hösten. Jag och klubben har haft en god dialog om situationen vi är i nu. Detta har slutat med att det blir en ny tränare som leder laget i de två avslutande kvalkamperna. Jag har stor förståelse för detta även om jag tror att vi klarat det ändå”, skriver han.

Jörgen Lennartsson fick sparken av IFK Göteborg sommaren 2017. Sedan dess har han bland annat jobbat som scout åt det danska landslaget innan han sommaren 2018 tog över Lilleström. Där ersatte han en annan före detta Blåvitt-tränare, Arne Erlandsen, som fick sparken. I fjol räddade Lennartsson Lilleström kvar i högstaligan.

Lilleström möter Start på bortaplan på lördag och spelar returen hemma nästa onsdag.