Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: All fotboll skjuts upp

Göteborgs fotbollförbund skjuter upp säsongen.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Göteborgs fotbollförbund har beslutat att skjuta på seriestarten för alla verksamheter – med tidigast start den 13 april.

Beslutet är en följd av coronapandemin.

– Vi är i ett svårt läge där vi på bästa sätt måste försöka bidra till att minimera riskerna för smittspridning, och samtidigt ta ansvar för folkhälsan, säger Bert Andersson, ordförande i förbundet.

Svensk idrott står i princip stilla på grund av den pågående coronapandemin.

Det påverkar en rad fotbollsklubbar runtom i Sverige.

Sedan tidigare har allsvenskan, damallsvenskan, superettan, elitettan och svenska cupen skjutits upp – med målet att starta i slutet av maj eller början av juni.

Under onsdagen presenterade Svenska fotbollförbundet sin krisplan för övriga förbundstävlingar. Även här skjuts spelstart till maj-juni – och de lägre förbundsserierna (division 2 och 3 på herrsidan och division 1 på damsidan) kommer att avgöras som enkelserier, vilket innebär att lagen bara möts en gång under säsongen. Samtidigt skjuts resterande matcher i det pågående futsalslutspelet för herrar upp.

Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollförbund.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
”Vi är i ett svårt läge där vi på bästa sätt måste försöka bidra till att minimera riskerna för smittspridning, och samtidigt ta ansvar för folkhälsan”, säger Göteborgs fotbollförbunds ordförande Bert Andersson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Flyttas till tidigast 13 april

Nu har Göteborgs fotbollförbunds styrelse beslutat att skjuta på seriestarten för alla verksamheter. Tidigast kan starten ske den 13 april – men förbundet medger att det kan komma att fatta ett annat beslut i ett senare skede beroende på utvecklingen och nya myndighetsrekommendationer.

– Att skjuta på seriestarten ger oss möjlighet att se över vårt regelverk och att få ytterligare information om läget innan serierna drar i gång. Vi vill även understryka att all idrottslig verksamhet ska följa Folkhälsomyndighetens råd, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollförbund, i ett pressmeddelande.

Hallands FF:s tävlingskommitté meddelar samtidigt att starten av representationsserierna sker från och med den 8 juni. Serierna avgörs där som enkelserier, vilket innebär att lagen bara möts en gång under säsongen.

SvFF:s rekommendation är att man håller i gång sin verksamhet med träningar och träningsmatcher tills vidare.