Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

John Alvbåges karriär fortsätter – i division 1

John Alvbåge. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

John Alvbåges karriär fortsätter. 

Den förre Blåvittmålvakten har skrivit på för Lindome i division 1. 

– Många i min situation hade nog lagt av, men jag fattade ett beslut byggt på passion och glädje till sporten, säger 37-åringen. 

Han har varit klubblös sedan han lämnade Sirius efter förra säsongen. Hela tiden har han varit tydlig med att målsättningen är att fortsätta spela fotboll på hög nivå. 

– Jag är fortfarande frisk och motiverad. Nu blir det en ny klubb, nya människor och faktiskt också en ny serie. Jag har spelat i allsvenskan, superettan och annat, men aldrig i division 1. Det har dykt upp intresse från ettan, tvåan och trean och jag vill tacka alla klubbar som hört av sig, säger John Alvbåge. 

Kontraktet med Lindome löper över 2020 och tanken är att han samtidigt ska gå en tränarutbildning. 

– De kunde hitta en lösning som passade mig och det blir en bra övergång till nästa steg i livet. Jag ville hitta något på Västkusten och Lindome kändes till slut som ett jättebra alternativ. Det känns väldigt kul att få vara en del av den här välskötta föreningen. Och jag gör en ”shoutout” till folk i Göteborg: kom till Lindevi och se Lindome i ettan så kanske ni får ett nytt favoritlag, haha. 

”Kanske är gammal i passet”

Torslandasonen, som även har spelat fotboll i Danmark, USA, Norge och på Cypern, tror att han fortfarande kan utvecklas. 

– I passet kanske jag är gammal, men inte målvaktsmässigt. Jag går in med inställningen att jag fortfarande kan ta kliv uppåt. Jag vet att det inte är allsvenskan, men jag tror att det kan bli riktigt kul ändå. 

Kan du göra det här på heltid? 

– Nej, jag kommer att jobba med annat också. Jag ska vidareutveckla klädmärket ”Picked Last”, Sveriges viktigaste klädmärke eftersom det ska förebygga mobbning, och så håller vi på att utveckla personlig målvaktsträning som kan bli jävligt bra. Dessutom håller vi på att ta fram en app, men vad exakt det är kan jag inte berätta än. Jag har mycket att stå i och det är roligt, säger Alvbåge.