Örgryte: ”Det är under all kritik – vi skäms allihop”

IF Lödde är klart för gruppspel i Svenska cupen.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Oliver Stanisic har haft roligare bussresor än den hem från Skåne.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Örgryte IS har det tungt i superettan och har inte vunnit på fyra matcher. 

Och i dag kom nästa smäll – utslaget ur cupen mot division 3-laget IF Lödde.

– Det är under all kritik. Vi skäms allihop, säger mittbacken Oliver Stanisic.  

Adam Bergmark Wiberg gjorde visserligen 1-0 till Öis i cupmötet på Tolvans IP i skånska Löddeköpinge, men sedan var det slut på det roliga. 

IF Lödde, mittenlag i trean, kvitterade, tog ledningen – och höll undan hela vägen mot ett mycket svagt Örgryte IS som såg ut att vakna först på stopptid, men då var det för sent. 

– Jag vet inte vilken ände jag ska börja i. Vi måste hem och rannsaka oss själva. Det är inte acceptabelt på någon nivå alls. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Oliver Stanisic. 

Vad tycker du om motståndet? 

– De spelar ju i trean, men i dag ville de mer än oss, vilket är helt otroligt. Vi kommer inte upp i nivå alls. Synd eftersom vi hade en grymt bra chans att studsa tillbaka efter resultaten i serien. Det här är inte okej mot föreningen och våra supportrar. Vi har satt oss i en jävla sits. 

Träningsmatcher i vinter 

Förlusten innebär alltså att Öis missar gruppspelet i Svenska cupen nästa år, vilket är en enorm missräkning för Oliver Stanisic och kompani. 

I stället för spännande tävlingsmatcher i vinter får Öis hålla tillgodo med träningsmatcher inför nästa säsong. 

– Det hade varit så roligt att spela gruppspel i cupen. Nu är det en deppig samling som sitter här i bussen och skäms, säger mittbacken.