Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén blir expert i Blåvitts stormatch

Tobias Hysén.Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
IFK Göteborg ställs på torsdag mot FC Köpenhamn i Europa League-kvalet.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

På torsdag kliver IFK Göteborg in i sitt första Europaäventyr sedan 2016.

GT direktsänder stormatchen mot FC Köpenhamn via SportExpressen Play.

Expert: Tobias Hysén, 38.

– Jag ska försöka vara så opartisk jag kan, säger den förre Blåvitt-stjärnan.

 

Köp IFK Göteborgs match mot FC Köpenhamn redan nu på SportExpressen Play! Sändningen startar klockan 17.00 på torsdag.

IFK Göteborgs Sebastian Eriksson och Mattias Bjärsmyr deppar i Europa League-kvalmatchen mellan Karabach och Blåvitt den 25 augusti 2016 i Azerbajdzjans huvudstad Baku.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Inte sedan uttåget mot azeriska Karabach (1–0-seger hemma, 0–3-förlust borta) under Jörgen Lennartssons ledning 2016 har IFK Göteborg spelat i Europa.

Men nu är det dags igen.

Efter att ha vunnit Svenska cupen tidigare i somras är Blåvitt kvalificerat för Europa League-kvalet i år och kliver in i den andra kvalomgången. Där väntar tuffast tänkbara motstånd i form av den danska storklubben FC Köpenhamn.

Efter 14 raka matcher utan seger i allsvenskan tog IFK Göteborg – under ledning av nye tränaren Roland Nilsson, 56, som ersatt sparkade Poya Asbaghi, 35 – en välbehövlig trepoängare borta mot Falkenberg i söndags.

Med nye tränaren Roland Nilsson vid rodret tog IFK Göteborg i söndags sin första trepoängare sedan den 2 juli.Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Hysén: ”Lär vara lite ringrostigt”

Nu väntar alltså på pappret betydligt svårare motstånd för IFK Göteborg.

GT direktsänder exklusivt matchen mot FCK via SportExpressen Play

På plats i studion på Ullevi finns Philip Gadd, 27, som programledare, GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan, 40, och den förre Blåvitt-anfallaren Tobias Hysén, 38, som kommer att vara bisittare och expert under matchen.

– Det ska bli kul att testa det igen. Senast var 2007, så det lär vara lite ringrostigt, säger Tobias Hysén och tillägger:

– Jag ska försöka vara så opartisk jag kan…

Vad tror du om Blåvitts chanser?

– Jag tror att det blir en tuff match för Blåvitt. Samtidigt så har de för första gången på länge fått lite positiv energi med sig. Det och att de inte har något att förlora kan räcka till en skräll. Det finns mycket rutin i Blåvitt – kan de använda den på rätt sätt så kanske, kanske.

Tobias Hysén blir expert och bisittare under sändningen från IFK Göteborgs Europa League-kval mot FC Köpenhamn.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan.Foto: HENRIK JANSSON

Wulcan: ”Får man en syl i vädret?”

Markus Wulcan ser fram emot att arbeta med tv-sändningen.

– Det ska bli väldigt kul att vara expert med Tobias Hysén. Frågan är om man får en syl i vädret, jag får försöka hinna emellan om och när han behöver hämta andan, säger han.

GT:s fotbollskrönikör har märkt av ett ökat engagemang för IFK Göteborg på sistone. Den 2 september skrev han i en krönika att ”intresset för IFK Göteborg verkar börja avta och det är alarmerande”. 

Sedan dess har mycket hänt på Kamratgården:

■ Poya Asbaghi har fått sparken.

■ Kennet Andersson har lämnat jobbet som sportchef.

■ Roland Nilsson har tagit över som ny tränare.

■ IFK Göteborg har vunnit en fotbollsmatch.

Det finns med andra ord mycket att prata om på torsdag.

– Vi märker ett ökat intresse sedan Roland Nilsson tog över. Förhoppningsvis gillar tittarna att de får mer snack inför, i paus och efter matchen än de är vana vid, säger Markus Wulcan inför sändningen.

 

■ GT sänder IFK Göteborgs matcher i Europa League-kvalet. Rättigheten gäller för matcherna till och med play off. Matcherna kommer att gå att köpa styckvis, som pay-per-view, eller som månadsabonnent på SportExpressenPlay.se. Läs mer och få svar på vanliga frågor här!