Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här spelar Zlatans son – i Gothia Cup

Se mer om fotbollsstjärnan
Zlatan Ibrahimovics son Vincent spelar just nu i klassiska fotbollsturneringen Gothia Cup i Göteborg.Foto: Tommy Holl/IBL
Han spelar med Los Angeles Breakers - och mamma Helena Seger finns på plats som åskådare.Foto: Tommy Holl/IBL
”Jag är glad att de gillar fotboll, för jag tycker det är viktigt att de lär sig att spela i ett lag”, har Zlatan tidigare sagt om sina två söner.Foto: Tommy Holl/IBL
Och på bilderna från Gothia Cup ser Vincent Ibrahimovic ut att ha minst sagt kul när han spelar fotboll.Foto: Tommy Holl/IBL

Familjen Ibrahimovic har intagit Gothia Cup.

Zlatans son Vincent spelar i turneringen för pojklaget Los Angeles Breakers – och mamma Helena Seger är i Göteborg för att heja på 11-åringen. 

Los Angeles Breakers var en av 50 klubbar från USA som har kommit till Göteborg för att delta i Gothia Cup, världens största fotbollsturnering för ungdomsspelare. Breakers har ett lag närvarande under turneringen, i Pojkar 11-klassen.

I deras laguppställning återfinns Zlatan Ibrahimovics son – Vincent. Mamma Helena Seger finns också plats i Sverige för att se honom spela. 

Seger satt bland resten av spelarföräldrarna när Vincent och Breakers mötte Göteborgsföreningens Häckens lag i samma ålderklass tidigare i veckan. 

Foto: Tommy Holl/IBL

”Glad att de gillar fotboll”

När Zlatan spelade i Frankrike skrevs både Vincent och storebror Maximilian in i Paris Saint-Germains ungdomsakademi. 

Zlatan Ibrahimovic har tidigare i ett reportage med holländska Voetbal International från 2013 diskuterat sina söners framtid inom fotbollen.

– Jag är glad att de gillar fotboll, för jag tycker det är viktigt att de lär sig att spela i ett lag. Om de har talang för detta får vi se i framtiden. De är fortfarande unga. De gillar det och det är det som är viktigt, sa Zlatan Ibrahimovic till tidningen.

Anfallsstjärnan har också, i en intervju med Youtube-kanalen BeanymanSports, berättat att hans söner Maximilian och Vincent verkar ha ärvt hans vilja att tävla och vinna – åtminstone när de spelar tv-spel.

– Jag blir arg och försöker vinna mot dem. Vi spelar spel som jag gillar, och tävlar mot varandra. När de vinner så retar de mig och säger: ”Jag trodde du var bra, men det kanske är din skada som saktar ner dig”. Alla sådana kommentarer. Och när jag vinner ber jag dem att hålla tyst, säger Zlatan med ett skratt och fortsätter:

– Så fort det är tävling så blir de väldigt tävlingsinriktade. De vill vara bäst.