Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här kan du följa VM – på storbild i Göteborg

Ullevi kommer att visa Sveriges matcher på en jätteskärm längs ena långsidan. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL
De svenska landslagsspelarna Emil Krafth och Mikael Lustig gör sig redo för fotbolls-VM. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Fotbolls-VM närmar sig med stormsteg.

För dig som inte har möjlighet att följa festen på plats i Ryssland finns det flera alternativ om du vill se matcherna tillsammans med andra.

Här är en sammanställning över var i Göteborg du kan se VM på storbildsskärm.

Svenska fans i VM-genrepet mot Peru på Ullevi. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Flera tusen blågula supportrar kommer att åka till Ryssland för att följa det svenska landslagets resa i fotbolls-VM på plats i Nizjnij Novgorod, Sotji och Jekaterinburg.

Sverige spelar sin premiär mot Sydkorea på måndag.

Har du inte möjlighet att åka till Ryssland?

Då finns det flera tänkbara alternativ om du trots allt vill se matcherna ihop med andra på hemmaplan. Nöjesguiden har listat ställena som visar Blågults matcher på storbildsskärm i Göteborg.

Här kan du se matcherna på storbild

ULLEVI
Ullevigatan.
GT har tidigare berättat att Sveriges matcher kommer att visas på storbildsskärm på Ullevi – helt gratis. Skärmen kommer att sättas upp längs ena långsidan på Nordens största arena och detta lär bli en så nära ”på plats”-upplevelse du kan komma i Göteborg – 60 år efter att fotbolls-VM avgjordes på då nybyggda Ullevi. Arenan öppnar två timmar före matchstart och stänger en timme efter matchens slut. Sveriges kvartsfinal mot England kommer dock inte gå att se här eftersom förberedelserna inför Ed Sheerans konsert då pågår.
Läs mer här!

STORKÖKET
Stora Teatern, Kungsparken 1.
En av Göteborgs mest populära och största uteserveringar sätter upp två storbildsskärmar utanför Stora Teatern och visar i princip alla VM-matcher. Läget mitt i centrum lär locka många.
Läs mer här!

POSTHOTELLETS TERRASS
Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10.
Petter Stordalens flaggskepp i Göteborg drar sitt strå till stacken och förvandlar sin terrass till en samlingsplats för VM-publiken i Göteborg. ”Fina storbildsskärmar med grymt ljud”, utlovar hotellet bland annat.
Läs mer här!

PUSTERVIK
Järntorgsgatan 12.
Den anrika klubben vid Järntorget fortsätter traditionen och visar Sveriges matcher i fotbolls-VM. Dörrarna öppnar en timme före avspark.
Läs mer här!

TRÄDGÅR'N
Nya Allén 11.
I natursköna Trädgårdsföreningen vid Nya Allén kan du se Blågults matcher i det som Trädgår'n kallar ”Sveriges fetaste VM-upplevelse”.
Läs mer här!

KVILLE SALUHALL
Gustaf Dalénsgatan 2.
Kville saluhall, som ligger precis intill Vågmästareplatsens hållplats på Hisingen, lockar med flera skärmar, terrass – och grillmeny. Vad mer behövs för en lyckad fotbollskväll? Seger, möjligen. Saluhallen kommer att sända så många matcher som möjligt dagligen med fokus på Sveriges, Uruguays, Perus och Irans matcher.
Läs mer här!

LINDHOLMEN EVENT & NÖJE
Anders Carlssons gata.
I Götaverkets gamla magasin på Lindholmen, som många besöker för dess ”Street food market”, kommer du att kunna se alla Sveriges matcher och ytterligare några VM-matcher.
Läs mer här!

GLENNS SPORTBAR
Brahegatan 5, Gamlestan.
När det var Champions League-final rullade Glenns i Gamlestan ut en storbildsskärm på parkeringen – och ambitionen är att göra detsamma under VM om vädret tillåter.
Läs mer här!

CAFÉ FLUSS
Jubileumsparken, Frihamnen.
Bad, bastu, DJ:s och fotbolls-VM – Café Fluss i Frihamnen erbjuder ett annorlunda koncept. Notera dock att allt är i gång först till midsommar, så Sveriges premiär mot Sydkorea kommer inte att gå att se här.
Läs mer här!

NOTCH SPORTBAR & KITCHEN
Viktoriagatan 3.
Sportbaren i Vasastan förbereder sig för sommarens fotbollsfest och rullar ut tv-skärmar med hd-upplösning i lokalen.
Läs mer här!

HARD ROCK CAFÉ
Kungsportsavenyen 10.
Den internationella kedjan kommer att visa alla VM-matcher och kan stoltsera med fyra våningar mitt på Göteborgs paradgata.
Läs mer här!

O'LEARYS
Kungsportsavenyen 9.
Den populära sportbaren gör sig redo för sommarens VM-fest. På sina tre våningar mitt på Avenyn visar O'Learys matcherna på storbild.
Läs mer här!

KVIBERG PARK HOTELL
Krutvägen 2.
Kviberg Park Hotell sänder alla matcher under VM. Här går det att boka bord och restaurangen har kryddat med olika VM-erbjudanden.
Läs mer här!

 

Sveriges gruppspelsmatcher i VM

Måndag 18 juni: Sverige–Sydkorea (matchstart 14.00, SVT)

Lördag 23 juni: Sverige–Tyskland (matchstart 20.00, TV4)

Onsdag 27 juni: Sverige–Mexiko (matchstart 16.00, SVT)

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler

LÄS MER: VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i VM

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 2018

 

Saknar du något ställe? Tipsa reportern genom att mejla.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!