Erik Hamrén är inte längre arbetslös. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNErik Hamrén är inte längre arbetslös. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Erik Hamrén är inte längre arbetslös. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND / TTFoto: ANDERS WIKLUND / TT
 Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Hamréns nya jobb – på plats för att skriva på

Publicerad

GÖTEBORG. Erik Hamrén, 60, har hittat ett nytt jobb.

GT kan avslöja att den förre svenske förbundskaptenen blir general manager i Mamelodi Sundowns.

Hamrén är nu på plats i Sydafrika för att göra klart de sista detaljerna.

Erik Hamrén.Foto: HENRIK JANSSON

EM-slutspelet i Frankrike blev Erik Hamréns sista som svensk förbundskapten. 

Hans kontrakt med Svenska fotbollförbundet gick ut sommaren 2016 och det blev ingen förlängning. IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson tog över efter Hamrén och förde Blågult till VM i Ryssland 2018.

Sedan dess har Hamrén bland annat arbetat som rådgivare i Örgryte i superettan – i väntan på ett nytt uppdrag utomlands.

I november kunde GT avslöja att 60-åringen förhandlar om att bli ny general manager i den sydafrikanska storklubben Mamelodi Sundowns FC. 

 

LÄS MER: Ekwall: Jag tycker synd om Erik Hamrén

Hamrén på plats i Sydafrika

Nu kan GT berätta att Hamrén är på plats i Sydafrika för att göra klart de sista detaljerna och skriva på under fredagen. Nyheten väntas bli offentliggjord inom kort.

Mamelodi Sundowns tidigare general manager avgick för en tid sedan och sedan dess har klubben haft en tillfällig GM i jakt på en permanent lösning.

Pretoria-klubben har tidigare tränats av bland annat den bulgariske storspelaren Hristo Stoichkov och den holländske legendaren Johan Neeskens. Det är Sydafrikas mest framgångsrika fotbollsklubb och laget toppar ligan efter 16 omgångar.

 

LÄS MER: Landslagsstjärnornas kritik mot Hamrén: "Ett tuggummi"

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag