Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Häckens besvikelse: ”Är synd om det är offside”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

STOCKHOLM. Det såg länge ut att gå mot 0-0 och förlängning - trots Daleho Irandust stolpe. Men i den andra halvleken avgjorde Tino Kadewere för Djurgården.

Efter matchen hade flera röster från Häcken-lägret anmärkningar på målet.

– Synd om det ska vara offside, säger Rasmus Lindgren.

Det blev en händelserik drabbning mellan Djurgården och BK Häcken på Tele 2. Gästerna fick också det bästa läget inledningsvis efter ett hårt högerskott av Paulinho som gick strax utanför stolpen.

Men Djurgården var inte helt ofarligt. Bara några minuter senare var det hemmalaget tur att svara. Felix Bejimo tog sig loss på högerkanten och försökte servera Kerim Mrabti med ett hårt inspel men Peter Abrahamsson var snabbt framme för att avstyra läget.

Häcken fortsatte att trycka på och hittade också målchanserna. Erik Friberg serverade Crespo Kamara som nickade strax utanför stolpen, och 0-0 stod sig halvleken ut.

Kadewere avgjorde

Djurgården kopplade ett tydligt grepp om den andra halvleken, även om matchen var långt ifrån välspelad. Kadewere tryckte i väg ett volleyskott som Abrahamsson tvingades rädda vid stolpen.

Men Häcken blixtrade till offensivt. Daleho Irandust fick ett öppet läge i mitten av den andra halvleken, och försökte sig på ett långskott, som tog i stolpen.

Det var inte Häckens kväll. I den 77:e minuten vinklade Kerim Mrabti fram bollen till en fristående Kadewere som placerade in 1-0. Samtidigt ville Häcken-försvararna ha det till offside men fick ingen reaktion från domarteamet.

"Tråkigt om det ska vara offside"

BK Häcken-tränaren Andreas Alm kommenterade målet på presskonferensen efter matchen. 

– Ja, då var det väl så. Ibland går det i högt tempo och då är det inte lätt att hänga med alltid, säger Andreas Alm efter matchen

Rasmus Lindgren:

– Jag tycker inte vi gör en jättebra match. Vi skapar tre bra lägen, efter det spelar vi inte bra, tycker jag. Vi har för många lätta bolltapp, suckar Lindgren efteråt.

Hur uppfattar du målet? Vissa vill ha det till offside.

– Jag har inte sett det, men jag hörde lite att Kadewere var offside. Djurgården kommer loss på ett inkast, och det är synd om det ska vara offside.

Resultatet stod sig matchen ut vilket betyder att Djurgården är klart för semifinal. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!