Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Häckens besvikelse: ”Är synd om det är offside”

Publicerad

STOCKHOLM. Det såg länge ut att gå mot 0-0 och förlängning - trots Daleho Irandust stolpe. Men i den andra halvleken avgjorde Tino Kadewere för Djurgården.

Efter matchen hade flera röster från Häcken-lägret anmärkningar på målet.

– Synd om det ska vara offside, säger Rasmus Lindgren.

Det blev en händelserik drabbning mellan Djurgården och BK Häcken på Tele 2. Gästerna fick också det bästa läget inledningsvis efter ett hårt högerskott av Paulinho som gick strax utanför stolpen.

Men Djurgården var inte helt ofarligt. Bara några minuter senare var det hemmalaget tur att svara. Felix Bejimo tog sig loss på högerkanten och försökte servera Kerim Mrabti med ett hårt inspel men Peter Abrahamsson var snabbt framme för att avstyra läget.

Häcken fortsatte att trycka på och hittade också målchanserna. Erik Friberg serverade Crespo Kamara som nickade strax utanför stolpen, och 0-0 stod sig halvleken ut.

Kadewere avgjorde

Djurgården kopplade ett tydligt grepp om den andra halvleken, även om matchen var långt ifrån välspelad. Kadewere tryckte i väg ett volleyskott som Abrahamsson tvingades rädda vid stolpen.

Men Häcken blixtrade till offensivt. Daleho Irandust fick ett öppet läge i mitten av den andra halvleken, och försökte sig på ett långskott, som tog i stolpen.

Det var inte Häckens kväll. I den 77:e minuten vinklade Kerim Mrabti fram bollen till en fristående Kadewere som placerade in 1-0. Samtidigt ville Häcken-försvararna ha det till offside men fick ingen reaktion från domarteamet.

"Tråkigt om det ska vara offside"

BK Häcken-tränaren Andreas Alm kommenterade målet på presskonferensen efter matchen. 

– Ja, då var det väl så. Ibland går det i högt tempo och då är det inte lätt att hänga med alltid, säger Andreas Alm efter matchen

Rasmus Lindgren:

– Jag tycker inte vi gör en jättebra match. Vi skapar tre bra lägen, efter det spelar vi inte bra, tycker jag. Vi har för många lätta bolltapp, suckar Lindgren efteråt.

Hur uppfattar du målet? Vissa vill ha det till offside.

– Jag har inte sett det, men jag hörde lite att Kadewere var offside. Djurgården kommer loss på ett inkast, och det är synd om det ska vara offside.

Resultatet stod sig matchen ut vilket betyder att Djurgården är klart för semifinal. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag