Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken utslaget: ”Det har varit en bra läxa”

Irandust och Häcken firar efter 1–1-målet mot Leipzig.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. 1–5 totalt i dubbelmötet mot Bundesligajätten Leipzig, men 1–1 i hemmamatchen på Hisingen.

Efteråt var det blandade känslor i Häcken-lägret. 

– De är bättre på varje position och man ser verkligen vad som krävs, säger Daleho Irandust. 

BK Häcken är ute ur Europa League. Det stod klart sedan laget spelat 1–1 i hemmamatchen mot Bundesligaklubben RB Leipzig och därmed också åkt ut med totalt 1–5 sett över två matcher. 

– Tråkigt att åka ut, men vi möter ett lag som nästan är favoriter att vinna hela Europa League. Det är ett klasslag, säger Häckens Daleho Irandust. 

– Men samtidigt ska vi inte deppa, vi spelar hyfsat bra i dag och får med oss 1–1. Visst, de kanske inte har med sitt bästa lag i dag men de har med Emil (Forsberg) och några bra anfallsspelare. Vi gör det bra även om man märker att det är klasskillnad. 

Flera av Häckens viktigaste spelare inledde matchen på Bravida Arena på bänken, däribland den givna förstamålvakten Peter Abrahamsson och skyttekungen Paulinho. 

”Aldrig säga aldrig”

Men även just Daleho Irandust, som dock fick hoppa in i den andra halvleken och också var den som satte dit Häckens enda mål i matchen. Målet som innebar 1–1. 

– Kul för min del att få göra mål igen, jag kanske borde fortsätta spela i Europa League eftersom det är där jag gör mål, säger Irandust. 

Hur gick snacket inför den här matchen efter storförlusten i Tyskland? Trodde ni på det?

– Man kan aldrig säga aldrig. Barcelona lyckades mot PSG, men det är ju Barcelona... Det var väl lite ”kör på, gör en bra match”, vi försökte att inte tänka så mycket på resultatet utan göra vår grej. 

Daleho Irandust fortsätter: 

– Vi gör det bra ändå, om jag ska vara ärlig skapar vi mer än dem om man tittar på våra omställningar. Vi kanske var förtjänta av en vinst till och med. 

Varit en bra läxa 

Samtidigt menar han att matcherna mot Leipzig också varit en bra läropeng inför framtiden. 

– De är bättre på varje position och man ser vad som krävs, konditionsmässigt och så. Det har jag verkligen insett och därför tränar jag extra nu för att bli bättre konditionsmässigt för att kunna klara av sådana här motståndare. För mig har det här varit en bra läxa. 

Ni har ju haft det tungt senaste veckorna, var detta ett steg åt rätt håll? 

– Jag tycker att vi gjorde det bra hemma mot Örebro senast och även i dag gör vi det bra. Jag tror att vi är på rätt väg, mot Örebro borta nu är det bara tre poäng som gäller.