Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Besvikelsen: ”Känslan är att vi är i brygga just nu”

Calvin Stengs Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas AlmFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. BK Häckens Europaäventyr är över för den här gången.

Laget hade 0–0 med sig från första mötet med AZ Alkmaar men förlorade på hemmaplan med 0–3. 

Efteråt var besvikelsen stor. 

– Min känsla just nu är att vi är i brygga, det är en jättebesvikelse det som händer i dag och dessutom släntrar vi efter i allsvenska tabellen, säger tränaren Andreas Alm.

Häcken tog emot AZ Alkmaar hemma på Bravida Arena efter att ha spelat 0–0 nere i Nederländerna i Europa League-kvalets första möte. 

På hemmaplan orkade Häcken dock bara hålla emot i 42 minuter. Sedan spräcktes nollan. Guus Til hittade till Myron Boadu som säkert rullade in 1–0-målet mellan benen på Peter Abrahamsson. 

Därefter var det Alkmaar för hela slanten. I den andra halvleken kunde gästerna öka på till både 2–0 och 3–0, vilket även blev slutresultatet. 

Ett resultat som alltså innebär att BK Häcken är utslaget ur Europa League och har gjort sitt i Europaspelet för den här gången. 

”Extrem besvikelse”

När Häcken-tränaren Andreas Alm mötte den samlade presskåren efter matchen var han minst sagt besviken. 

– Extrem besvikelse, jättestor besvikelse över att vi inte är vidare i den här turneringen. Det är tufft och tungt, riktigt illa, säger Andreas Alm och fortsätter: 

– Min känsla just nu är att vi är i brygga, det är en jättebesvikelse det som händer i dag utifrån att vi åker ur och dessutom släntrar vi efter i allsvenska tabellen utifrån där vi vill vara. Det är en jättestor brytpunkt för oss och vi är i brygga utifrån allting, säger han. 

Det är ganska stora ord, hur illa är det?

– Ja, men vi vill det här jättemycket och mentalt är det tufft att kliva ut sen och hämta ikapp det vi släntrar i allsvenskan. Det är många lag som pumpar på och gör det bra, det blir en utmaning att klara av det. 

Alms största utmaning

Alm menar på att det här är den största utmaningen sedan han kom till klubben. 

– Det är en jävla kamp mentalt på alla där inne, spelarna har tydligt visat med sitt hjärta att de ville det här så jäkla hårt och därför är det en tuff motgång i dag, säger han. 

Är det ett misslyckande?

– Ja. Första matchen i Europa och vi är ute, klart det är ett misslyckande.

Häcken fick klara sig utan anfallaren Alexander Jeremejeff i båda matcherna mot AZ Alkmaar sedan klubben missat att registrera honom. Andreas Alm menar att det kan bli den enda lärdom Häcken drar av årets Europaäventyr. 

– Förra året lärde vi oss någonting i Europa mot både Liepaja och Leipzig, i år tror jag att det finns en risk att vi bara har lärt oss det administrativa, säger Alm.