Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gothia cup och Partille cup ställs in: ”Overkligt”

Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia cup.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Fredrik och Dennis Andersson basar över Gothia cup respektive Partille cup.
Foto: LOVISA WALDECK
Foto: ANNA SVANBERG
Göteborg jublar efter segern i finalen under Gothia cup G18 mellan Göteborgs DFF och Vålerenga Fotball den 20 juli 2019.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sommarens upplagor av Gothia cup och Partille cup ställs in.

Det beslutet har de båda arrangörerna nu fattat.

– Det känns nästan overkligt att tvingas fatta det här beslutet för andra året i rad, säger Gothia cups generalsekreterare Dennis Andersson.

– Det är med tungt hjärta vi måste meddela att Partille cup inte kan äga rum i år, säger Partille cups generalsekreterare Fredrik Andersson.

Gothia cup-invigningen på Ullevi 2019.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Partille cup på Heden.
Foto: HENRIK JANSSON

Det är andra året i rad som de båda arrangörerna för de stora ungdomsturneringarna i Göteborg tvingas fatta beslutet att det inte går att genomföra sommarens folkfester.

Trots att de planerat för ett antal olika scenarion, beroende av hur smittspridningen och vaccinationsprogrammen skulle utvecklas i Sverige och runtom i världen, står det nu klart att varken Gothia cup eller Partille cup kommer att bli av 2021.

”Känns tomt och trist”

– Vi har gjort allt vi kan för att ge våra ungdomar en vecka full av glädje och fotboll i sommar men våra deltagares och funktionärers trygghet är vår högsta prioritet. Med de råd vi får från smittskyddsexpertisen måste vi fatta det här beslutet nu, med sorg i våra hjärtan, säger Dennis Andersson som är generalsekreterare för Gothia cup.

– Det var säkert väntat, något annat hade varit orealistiskt med tanke på de förutsättningar som råder. Men vi har länge haft hoppet och det känns tomt och trist att behöva ta beslutet att ställa in, säger Fredrik Andersson som är generalsekreterare för Partille cup. 

Dennis och Fredrik Andersson, far och son, basar över Gothia cup respektive Partille cup.
Foto: LOVISA WALDECK
Statsminister Stefan Löfven.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT NYHETSBYRÅN

”Rädda våra barns hälsa”

Gothia cup har med oro tagit del av rapporter från Riksidrottsförbundet om hur ungas fysiska aktivitet minskat under pandemin. 

Dennis Andersson skickar en känga till de styrande politikerna och vädjar till statsministern:

– Låt våra barn spela matcher igen. Det kan inte vara 20 barn utspridda på ett stort fotbollsfält som driver på smittspridningen. Men våra ungdomars ökade stillasittande riskerar att ge oss långsiktiga följder i folkhälsan som inte går att överblicka i dag. Tusentals barn står med snörade skor, redo för en ny fotbollssäsong. Mer träffsäkra restriktioner behövs nu, i dag. Stefan Löfven, rädda våra barns hälsa!

Gothia cup 2022 kommer att genomföras 17-23 juli. 

Alla lag som anmält sig till Gothia eller Partille cup kan välja om de vill flytta över anmälningsavgiften till nästa år – och därmed redan nu säkra en plats i turneringen 2022 – eller om de vill få anmälningsavgiften återbetald, meddelar arrangörerna.