Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais-tränarens utspel: ”Vi är inget topplag”

Gais har fått känna på baksidan med att ha en tunn trupp. Skadorna har avlöst varandra och har gäckat klubben hela säsongen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gais-tränaren Bosko Orovic är medveten om den tunna truppen men betonar samtidigt att det är de resurserna som Gais har.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Med anledning av en ansträngd ekonomi fick Gais banta truppen rejält inför årets säsong.

I år har Gais fått uppleva baksidan med att ha en tunn trupp.

Skadorna har avlöst varandra och flera spelare riskerar att missa derbyt mot Öis.

– Vi har haft ett skadehelvete som heter duga, säger Gais-tränaren Bosko Orovic.

Om mindre än en vecka är det dags för Originalderbyt mellan Öis och Gais. 

Gais som inte har spelat en tävlingsmatch sedan den 2 juni kommer på matchdagen ha 15 dagar utan någon tävlingsmatch. Detta på grund av den uppskjutna matchen mot Norrby.

– Förhoppningsvis blir det en positiv sak och de spelare som har dragit ett stort lass kan få lite vila, säger Orovic.

Under hela säsongen har Gais haft stora problem med skador på flera nyckelspelare. Något som har påverkat den tunna truppen rejält.

– Jag hade velat ha en bredare trupp men vi har inte ekonomin till det. Det är bara att inse och då får man göra det bästa av det vi har, säger Orovic.

Orovic: ”Jobbigt”

Inför matchen mot Öis riskerar nämligen sex spelare att missa derbyt. Alexander Angelin, Niclas Andersén, Emil Wahlström, Andreas Östling, Niklas Olsson och Karl Bohm är alla skadade.

Gais-tränaren Bosko Orovic.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Enligt Bosko sex start– och nyckelspelare.

– Det är vad det är. Men det är klart att det är jobbigt och samtidigt som vi har haft skador på många spelare har vi ändå gjort det bra, säger Orovic.

Gais stationerar sig just nu på en elfte plats med 13 inspelade poäng. En säsong som Bosko Orovic hittills känner sig nöjd med.

– Men tanke på omständigheterna får vi vara nöjda. Resultatmässigt är vi inte nöjda med men vi måste vara nöjda med det vi har gjort hittills, säger Orovic och fortsätter:

– Samtidigt innebär det inte att vi går in med målet att bli nia eller tia. Vi vill göra det så bra som möjligt och vi har fortfarande möjligheten att göra det bättre än i fjol.

Inget topplag i superettan

Till denna säsong gick Gais från att ha den bredaste truppen i superettan förra året till att ha en av de tunnaste trupperna. Anledningen till det är den ansträngda ekonomin.

– Vi är inte ett topplag i superettan i år och det vet alla om. Vi vet vår plats i tabellen och just nu ligger vi i fas med målet som sattes inför säsongen, säger Orovic.

Ser ni över att förstärka truppen till sommaren?

– Ja, det gör vi. Vi har letat efter några positioner länge nu men det har varit en period då vi inte lyckats hitta rätt spelare. Men vi jagar på och vi gör det hela tiden. 

Trots skadeproblemen ser Gais-tränaren fram emot derbyt mot Öis.

– Ett derby är alltid ett derby och då spelar inte sådant någon roll. Ett derby är svårt att slå när det kommer till fotbollsmatcher och jag har sett fram emot det här länge, säger Orovic.