Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får inte avslöja – har sagt till oss att hålla det hemligt”

Malmö FF gästar Bravida Arena.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Gais har allt i egna händer i cupen. 

Men i kväll väntar Malmö FF på hemmaplan. 

– En ära att möta dem, men det är inte omöjligt, säger Adnan Maric, 24. 

Grupp 1 är vidöppen. Västerås, som överraskande slog svenska mästarna Malmö FF i första omgången, toppar tabellen på fyra poäng efter 0-0-mötet med Halmstad i lördags. 

Gais slog HBK med 2-0 borta förra helgen och är tvåa på tre poäng. Halmstad är trea med en pinne på två matcher och MFF ligger sist. 

– Vi har en bra chans att gå vidare. Jag tror inte att många trodde att det skulle vara så här intressant i gruppen i det här läget. Allt kan hända, säger Gais duktige mittfältare Adnan Maric inför kvällens heta möte på Bravida Arena. 

– Jag ser fram emot det, en väldigt rolig match. Det gäller att förbereda sig på rätt sätt och sova ut på morgonen. 

Adnan Maric gör det bra i Gaiströjan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Maric: ”Får inte avslöja något”

Hur går tankarna? 

– Malmö är ju Sveriges bästa lag så vi vet hur tufft det kommer att bli, men vi ska framför allt lägga fokus på att utvecklas som lag.

Vad måste ni främst se upp med? 

– Vi får inte avslöja något, tränarna har sagt till oss att hålla det hemligt, men vi ska göra allt för att vinna så klart. Vi vet vad Stefan (Jacobsson, tränaren) vill att vi ska göra, både taktiskt och fysiskt. Vi ska ut och göra de grejerna, sedan om det är Malmö eller Västerås vi möter spelar inte så stor roll.

”Allt i egna händer”

Adnan Maric ställs sannolikt mot Anders Christiansen centralt på mittfältet, allsvenskans kanske bästa spelare. 

– Det finns inte många som inte tycker att han är bra, det får man ge honom. Hela laget är riktigt bra och man respekterar dem, men vi ska inte ge dem något gratis. Västerås slog ju Malmö förra helgen, så även om de är svenska mästare är det inte omöjligt, säger Maric. 

Hur bedömer du chanserna att gå vidare? 

– Vi har allt i egna händer och ska göra två riktigt bra matcher och verkligen trycka gasen i botten.