Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Både Gais och Syrianska anmäls efter kaosscenerna

Det uppstod tumult i samband med slutsignalen efter matchen mellan Gais och Syrianska i lördags. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter slutsignalen i matchen mellan Gais och Syrianska i lördags utbröt ett stort tumult.

Nu har båda föreningarna blivit anmälda och riskerar att straffas.

– Det har kommit in en anmälan, flera anmälningar mot både spelare och föreningar, säger SvFF:s Anna Lögdberg till Fotbollskanalen.

Det var efter lördagens match mellan Gais och Syrianska på Gamla Ullevi, som bortalaget vann med 1–0, som det blev rejält upprört vid sidlinjen.

Flera spelare och ledare hamnade i bråk.

– Det som hände var att efter matchen var slut så gjorde några Syrianska-spelare tecken upp mot Gais-läktaren, de gjorde några obscena gester. Vilket inte var så jättebra eftersom de (Gais-fansen) var besvikna efter förlusten, så de ilsknade till där uppe, sa supporterpolisen Anders Hallesjö till GP efteråt.

Båda klubbarna riskerar att straffas

Nu skriver Fotbollskanalen att två spelare från Gais samt båda klubbarna har blivit anmälda till disciplinnämnden av domarteamet – och riskerar att straffas.

- Det har kommit in en anmälan, flera anmälningar mot både spelare och föreningar. Sedan går vi aldrig in på innehållet i anmälan, säger SvFF:s Anna Lögdberg.

Gais klubbchef Erik Bergqvist vill inte kommentera det ytterligare.

– Det är anmälningar som främst rör händelserna runt spelartunneln mellan lag och ledare i båda lagen. Vilka det berör och vad anmälningarna omfattar kommenterar vi inte i nuläget då ärendet inte är avslutat, skriver han i ett sms.