Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais-fansens stöd: över 350 000 kronor

Klubben har fått in 365 500 kronor.Foto: BILDBYRÅN
Gais klubbchef Erik Bergkvist: ”Välbehövliga pengar”Foto: BILDBYRÅN

Gais är i stort behov av pengar.

I samband med att Bosko Orovic fick sparken uppmanade klubben supportrarna att bidra ekonomiskt – vilket har gett resultat.

På onsdagsförmiddagen var summan uppe i 365 500 kronor – på bara två dygn.

– I den här takten tror jag vi kommer nå över en halv miljon kronor, säger klubbens kassör Hans Aulin.

Gais har länge brottats med en tuff ekonomi. 

I år fick bland annat klubben banta sin trupp rejält jämfört med i fjol, och när skadorna har duggat tätt har resultaten uteblivit.

I måndags bestämde sig klubben därför för att sparka tränaren tillika sportchefen Bosko Orovic. 

Gais måste dock betala lön till Bosko Orovic i ett halvår till – och för klubben som redan är sen med att betala sina leverantörer i tid är det en stor utgift.

– Vi har levt på andras välvilja och på alla Gaisare med ett stort hjärta och stora plånböcker. Men det måste vi komma ur och det kommer vi göra successivt, säger Hans Aulin.

Stödet: 350 000 kronor

I samband med att klubben befriade Bosko Orovic från sina uppdrag gick de ut med en uppmaning till alla Gais-supportrar.

En uppmaning som verkligen har gett resultat. Under onsdagsförmiddagen hade klubben fått in 350 000 kronor – på bara två dygn.

– Det är välbehövliga pengar och det är ett fantastiskt engagemang som visar sig när klubben behöver det som mest, säger klubbchefen Erik Bergkvist.

Klubbens kassör Hans Aulin menar att pengarna är ett stort tillskott till Gais ekonomi.

– Det gör jättemycket. Vi omsätter knappt 20 miljoner kronor i år och de pengarna är flera procent av det. Det gör att vi får en bättre plattform som vi kan bygga vidare på.

Skulder på 3 miljoner kronor

Hans Aulin tillträdde som kassör i styrelsen i mars. Redan då visste han att situationen var illa.

– Det är lite bättre i dag, vi har bättre koll. Men vi har fortfarande en lång väg. Det ligger fortfarande inte i våra händer men vi ska skapa oss den situationen nu, säger han.

För tillfället har Gais skulder på 3 miljoner kronor, en minskning från 4 miljoner kronor vid årsskiftet. I augusti prövas Gais elitlicens av Svenska fotbollförbundet – och Hans Aulin är inte orolig.

– Vi har en prövning på slutet av augusti och då kommer vi ha ett positivt kapital och vi kommer reglera de skulder vi har. Så jag är inte orolig, säger han.