Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frustrerat i Häcken efter nytt poängtapp

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

GÖTEBORG. De var tippade topp sex av de flesta experterna inför säsongen.

Men efter halva allsvenskan ligger BK Häcken på en blygsam tiondeplats. 

Hemma mot Örebro fick man nöja sig med endast en poäng trots en kavalkad av målchanser. 

– Vi har högre förhoppningar än så, det är inte roligt just nu, säger Erik Friberg. 

BK Häcken har gått tungt under den första halvan av allsvenskan. Efter 15 spelade omgångar placerar sig Hisingslaget på en blygsam tiondeplats, på samma inspelade poäng som grannlaget IFK Göteborg. 

Hemma mot Örebro kom tredje raka allsvenska matchen utan seger, den femte raka utan seger totalt om man även räknar med Europa-spelet mot Liepaja och Leipzig. 

Mot Örebro saknades dock inte chanserna för att kunna vinna matchen och bryta den negativa trenden. Häcken hade bland annat två skott i ribban, det första via Alexander Jeremejeff och det andra via Nasiru Mohammed, och ytterligare en handfull med bra målchanser. 

Men trots att man lyckades göra 1–0 var inte man inte tillräckligt effektiva för att punktera matchen – och i stället kunde Örebro kvittera i 76:e minuten genom Kennedy Igboananike.

”Får skylla oss själva”

Efteråt var det besviket i Häcken-lägret. 

– Det är klart att det är tråkigt, vi hade velat ha med oss tre poäng i dag, säger Erik Friberg och fortsätter: 

– Vi får skylla oss själva, vi gör det bra i 90 minuter men måste börja göra mål på lägena vi skapar. Nu får vi ta nya tag, men det är klart att det är jävligt surt. 

Extra frustrerande när ni har så många chanser att göra 2–0 på?

– Det är klart att vi ska göra 2–0 och då är ju matchen klar, men nu gör vi inte det och då står matchen och väger och de får en halvchans att kvittera på. Det känns tråkigt, men vi är inne i en sådan period nu där vi inte får mycket gratis. 

– I och med att vi inte gör 2–0 får vi skylla oss själva att de gör 1–1 från i princip ingenstans. Nu får vi ta tag i det här och jobba på. 

Inte nöjda med tabellplaceringen

Erik Friberg är av naturliga skäl inte heller nöjd när han summerar första halvan av säsongen och konstaterar att man har två platser upp till den övre halvan av tabellen. 

– Vi är inte nöjda med att ligga tia, sen är det jämnt där i mitten. Några lag har ryckt i väg, men det är ingen idé att titta så långt uppåt i tabellen när vi ligger där nere. Vi ska klättra men får samtidigt vara ödmjuka med att det inte gått så bra efter 15 matcher, säger han. 

– Vi har att jobba på, framför allt i bortaspelet. 

Är det en besvikelse att bara ligga tia?

– Vi har högre förhoppningar än så, det är inte roligt just nu. Men det är fotboll och nu har vi haft det lite si så där i slutet av matcherna. Vi får hoppas att det vänder. 

Lagkamraten Alexander Jeremejeff är precis som Erik Friberg besviken efter matchen. 

– Vi förtjänar tre poäng, det här känns som en förlust för oss. Vi sätter inte våra lägen och det är ju det som fotboll handlar om.

”Revansch för oss”

Samtidigt vill han inte vara allt för negativ.

– Just nu är det bara tungt, men långsiktigt känns det bra att vi i alla fall skapar lägena. Men det ska inte behövas så mycket för att göra mål. 

Känner du någon oro?

– Nej, jag känner ingen oro, jag har bara spelat min andra match nu men tycker att vi gör det riktigt bra. Mot Djurgården hade vi otur på slutet och nu skapar vi hur mycket som helst, det här ska inte vara någon fara. 

Han fortsätter: 

– Stress har jag noll. 

I nästa omgång väntar returmatch mot just Örebro. Perfekt, menar Jeremejeff. 

– Då är det revansch för oss, vi får bara trycka in bollen också.

När Häcken-tränaren Andreas Alm summerar matchen på presskonferensen har han en lite annorlunda analys än Friberg och Jeremejeff. 

– Matchen var jämn, 1–1 är rättvist. Inget att säga om.