Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollslegendaren vårdas på sjukhus

Ralf Edström och kommentatorskollegan Christian Olsson på Radiosporten.Foto: TOMMY PEDERSEN
Ralf Edström för fem år sedan.Foto: JAN WIRIDEN
Ralf Edström 1975.Foto: OLLE LINDEBORG / PRESSENS BILD
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ralf Edström, 65, vårdas just nu på sjukhus.

Fotbollslegendaren tvingades åka in akut i måndags.

– Foten svullnade upp så in i helvete, säger Edström från sjuksängen.

Ralf Edström och hustrun Carina på Idrottsgalan i fjol.Foto: BILDBYRÅN

I februari 2013 opererades Ralf Edström – en av svensk fotbolls största spelare genom tiderna – för prostatacancer.

Sedan dess har fotbollsikonen blivit friskförklarad.

Men just nu vårdas 65-åringen på sjukhus efter en knäoperation. Den 16 april byttes Edströms knäled ut till följd av en gammal korsbandsskada. 

– Det såg jävligt bra ut och jag hade 90-95 procents rörelse i knät. Jag kunde gå ut och gå och för två veckor sedan slängde jag kryckorna, berättar Ralf Edström.

Han fortsätter:

– Jag var inte orolig för själva operationen, men däremot för infektioner – för jag har alltid fått det väldigt lätt. Och visst fan fick jag det igen...

 

LÄS MER: Ralf Edström om operation – kan behöva protes

”En jävla smäll alltså”

I måndags svullnade Ralf Edströms fot upp ”så in i helvete”, som han själv uttrycker det, och han åkte in till akutmottagningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Mölndal.

– Jag blir nog kvar här några nätter, säger han till GT på torsdagseftermiddagen.

– Det är en jävla smäll alltså. Det är lite tungt att börja om med kryckorna och så där, men det känns ändå ganska okej att vara här på sjukhuset. De vill sticka mig i foten och ta ut vätska, men de är lite oroliga över att infektionen ska flytta sig till leden. Men det kommer att bli bra och det är bra att infektionen sitter så långt ifrån hjärtat som möjligt och det gör den ju nu. 

I över 30 år satt Edström bakom mikrofonen under Radiosportens fotbollssändningar.Foto: NILS PETTER NILSSON

”Då sydde de ihop mig med 107 stygn”

Ralf Edström mår ändå efter omständigheterna bra.

– Jag tar lättare smärtstillande nu. När jag hade förbannat ont i knät käkade jag morfintabletter. Det är starka grejer, det är ju knark, säger han.

Fotbollslegendaren har genomgått operationer förr.

– När jag hade opererat prostatan fick ta skära upp mig igen för att ta ut var. Och när jag hade infektion i bröstkorgen fick de gräva ut var med händerna. De var två varsamlingar stora som mandariner. De sydde ihop mig med 107 stygn då.

Ralf Edström var en av Sveriges största fotbollsspelare under 70-talet. Totalt blev det 40 matcher i den svenska landslagströjan och under sina åtta år i landslaget svarade han för 15 mål. Edström gjorde stor succé i VM 1974 med sina fyra mål. Efter karriären jobbade han under många år som expertkommentator för Radiosporten.