Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första titeln för Nygren – direkt i debutmatchen

Dagens tre största sportnyheter.
Benjamin Nygren fick hoppa in efter 63 minuter i supercupfinalen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Benjamin Nygren, 18, har bärgat sin första titel med sin nya klubb. 

Detta sedan Genk enkelt besegrat KV Mechelen med 3–0 i den belgiska supercupfinalen. 

Nygren blev inbytt i den andra halvleken och fick spela sista halvtimmen. 

Efter en succévår i IFK Göteborg hade Benjamin Nygren hela fotbollsvärldens ögon på sig när det närmade sig sommarens transferfönster.

Efter många spekulationer och rykten blev det till sist klart att Nygren flyttar till belgiska toppklubben Genk. En affär som innebar en rekordförsäljning för IFK Göteborg. 

GT har tidigare skrivit om en övergångssumma på omkring 50 miljoner kronor. IFK:s försäljning var också en av Genks dyraste värvningar genom tiderna. 

Benjamin Nygrens facit i den blåvita tröjan stannade på fyra mål och fyra assist på tolv matcher. 

Inledde på bänken

Nygren lämnade Göteborg för att flytta till Belgien i slutet av juni, sedan dess har han hunnit med ett par försäsongsmatcher med sitt nya lag. 

Under lördagskvällen väntade dock den första riktiga prövningen – då regerande ligamästaren Genk ställdes mot cupsegraren KV Mechelen i den belgiska supercupfinalen. 

Benjamin Nygren inledde matchen på bänken och kunde därifrån se sitt lag ta ledningen med 1–0 och sedan också utöka till 2–0 genom Sebastian Dewaest. 

I ställningen 2–0 fick dock Nygren snöra på sig dojorna och hoppa in. Ett inhopp som innebar tävlingsdebut för Genk.

Engvall utbytt

Några mål mäktade han däremot inte med, utan i stället fick han se sitt lag hålla undan och till sist även sätta spiken i kistan med ett 3–0-mål i 83:e matchminuten. 

Benjamin Nygren skulle dock komma att hamna i protokollet för någonting annat. I den 88:e minuten drog han på sig ett gult kort sedan han hamnat i gruff med motspelare efter att ha blivit inknuffad i en reklamskylt. 

En desto tyngre kväll var det för Gustav Engvall, också han med förflutet i IFK Göteborg. Engvall, som spelar i Mechelen, hade visserligen en hyfsad kvitteringschans i första halvlek, men blev senare utbytt redan i den 65:e minuten.