Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första poängtappet för serieettan Varberg

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sju raka segrar. Sedan brast Varbergs smått osannolika svit. Men det krävdes ett starkt Örgryte hemma på Gamla Ullevi.

– Jag har funderat lite på det, om jag ska vara nöjd eller inte, men ett kryss borta mot Öis är alltid bra, säger Varbergs August Strömberg. 

Varberg har gått fram som en bulldozer i säsongsupptakten av superettan. Efter de sju första omgångarna hade laget skrapat rent och tagit maximala 21 poäng av 21 möjliga. 

Men säg den svit som varar för evigt. I den åttonde omgången kom så Varbergs första prick i protokollet, eller snarare Varbergs första kryss i protokollet. 

”Tuffaste motståndet”

Borta mot Örgryte på Gamla Ullevi blev motståndet så till sist lite för svårt. Resultatet skrevs till 1–1 sedan Varberg tagit ledningen redan efter tolv minuter och Örgryte sedan kvitterat i början av den andra halvleken. 

– Det här är det tuffaste motståndet vi mött, så vi får nog vara ganska nöjda med att få med oss ett kryss härifrån, säger Varbergs August Strömberg, som dock inte kan låta bli att gräma sig lite över den spruckna sviten. 

– Det är ju inte den glädjen som när man har vunnit nu direkt... Men på något sätt är vi ändå lite nöjda med det. 

Leder i ensamt majestät

Trots de två tappade poängen ligger Varberg kvar i ensamt majestät i toppen av tabellen. Ner till tvåan Mjällby är det hela sju poäng efter ynka åtta omgångar. 

– Det var nog ingen som trodde det inför säsongen... Vi i laget har trott på oss själva mer än de runtomkring som tippat att vi ska åka ur, men att det skulle gå så här bra hade nog ingen vågat drömma om. 

Ni verkar trivas med att slå underifrån?

– Ja, men nu har det nog förändrats lite. Lagen börjar få mer respekt för oss. I de sju första matcherna som vi vunnit har vi varit det bättre laget, så det är inte orättvist att vi ligger där uppe. 

Det börjar bli ganska stora avstånd ner till de andra lagen? 

– Det är några poäng... Men vi har bara spelat åtta matcher och det är en lång säsong som återstår. 

En imponerande segersvit må vara bruten, men Varberg har skaffat sig ett minst sagt gynnsamt läge inför den återstående delen av säsongen. Hur långt ska det bära?