Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre gaisaren flyttar – är klar för Utsikten

Foto: BILDBYRÅN

Albin Skoglund bytte Utsikten mot Ljungskile. 

Nu kan GT berätta att Erik Westermark, 27, är mycket nära att göra tvärtom. 

Försvararen/mittfältaren väntas skriva på för den hårdsatsande division 1-klubben inom kort. 

Erik Westermark spelade i Utsikten 2016 innan han värvades av Gais. Där blev det två säsonger innan han inför 2019 skrev för Ljungskile i division 1. 

– Jag har följt Erik som spelare under flera år och det är en väldigt bra spelare. Han kan användas på många olika positioner på planen och han är en fantastisk lagspelare, sa tränaren Jörgen Wålemark då. 

Där blev det 15 starter och åtta inhopp. Ljungskile SK gick som tåget och vann serien i överlägen stil. Kommande säsong väntar alltså spel i superettan och klubben satsar hårt på att återigen etablera sig i svensk elitfotboll. 

Smedberg ska träffa Ljungskile 

Häromdagen värvade man Albin Skoglund från Utsikten och nästa vecka ska klubben sätta sig ner med förre Blåvittprofilen Martin Smedberg Dalence som letar ny klubb. 

Men Erik Westermarks sejour i Ljungskile blir alltså bara ettårig, enligt GT:s uppgifter. I stället är han mycket nära att skriva på för Utsikten, som gör en rejäl satsning för att på sikt komma högre upp i seriesystemet. 

Om inget oförutsett inträffar blir övergången officiell inom kort. 

Erik Westermark. Foto: Utsiktens hemsida.

UPPDATERING: Under måndagen presenterades Erik Westermark av Utsikten. 

– Det kul att komma till en förening som satsar på att gå upp i superettan. Det märks från alla i Utsikten att det är ett år som ligger framför oss där vi skall uppåt. Jag vill bidra med min kämpaglöd och min energi, och kommer aldrig att ge upp en match innan vi vunnit den. Jag fyller 28 i år och vill vara med och vinna saker. Jag är inte här för något annat, säger han till klubbens hemsida