Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elfsborg utbuat – nu vädjar han till fansen

Jimmy Thelin menar att tålamod är en nyckel för att ta sig ur den tunga trenden. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Issam Jebali och hans Elfsborg föll tungt hemma mot Sirius. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Elfsborgs tredje raka förlust är ett faktum. 

Efter att ha släppt in 0–1 i 91:a minuten hemma mot Sirius är man nu delad jumbo i allsvenskan på noll poäng. 

Under matchen och efter slutsignal buades laget ut av delar av hemmapubliken.

– Man förstår att känslorna finns där och att det gör ont i hjärtat, men vi behöver dem ännu mer nu, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin. 

Efter två raka förluster (hemma mot Malmö FF och borta mot Kalmar FF) hade Elfsborg stora förhoppningar om att knipa säsongens första poäng i lördagens hemmamatch mot Sirius. 

Men så blev inte fallet. 

Efter en chansfattig match utan några riktigt farliga målchanser åt något håll, höll sig gästernas striker Stefano Vecchia framme vid en tilltrasslad situation i Elfsborgs straffområde på tilläggstid. 

Som en skänk från ovan damp bollen ned vid hans fötter och 1–0 var ett faktum. 

Tredje raka förlusten

Elfsborgs tredje raka förlust. Elfsborgs tredje match utan poäng. 

– Så som matchbilden ser ut borde det inte bli 1–0 till Sirius, säger Elfsborgs Stefan Ishizaki. 

Hur frustrerande är det att släppa in det målet i sista minuterna?

– Över en säsong får man vissa slumpmål med sig och vissa emot sig. Just nu är vi på den negativa ändan av det, men vi vet vad som krävs för att vinna matcher. Det handlar om att fortsätta kämpa på och att våga tro på det. 

– Det är givetvis jättetungt, men samtidigt får man inte gräva ner sig utan det gäller att bara fortsätta köra. 

Under dela av matchen och kanske framför allt när slutsignalen ljöd buade delar av hemmapubliken och flera spelare skakade besviket på huvudena när de lämnade Borås Arenas konstgräs. 

– De betalar biljetter för att komma och det här är en känslosport. De är här av er orsak och det är att de älskar Elfsborg. Det är klart att de blir besvikna när det inte går bra för oss, men samtidigt får inte vi låta det påverka oss. Gör det det så kommer vi aldrig komma ur det här, vi måste tro på det här och fortsätta kriga för varandra, säger Ishizaki. 

Ishizaki: ”Tror stenhårt på det här”

Tränaren Jimmy Thelin är inne på samma spår. 

– Publiken vet att vi är bättre med deras stöd och det är en resa vi gör tillsammans det här. Vi behöver fansen i varje match och framför allt i tuffa tider. Spelarna sliter hårt där ute, men just nu räcker det inte riktigt. Jag förstår att känslorna finns där och att det gör i ont i hjärtat när deras lag inte vinner, men vi behöver dem ännu mer nu och jag hoppas att de fortsätter stötta oss. 

Hur viktigt är det att behålla tålamodet och inte tappa huvudet efter den här tunga starten? 

– Det är helt avgörande. Börjar man göra annat går man snabbt vilse. Det är små marginaler i fotboll och vi måste bara jobba hårdare för att få dem på vår sida, säger Thelin. 

– Vi är i början av någonting bra. Jag tror stenhårt på det här och det hoppas jag verkligen att alla i truppen gör, säger Ishizaki. 

Hur laddar ni om?

– Det blir inte särskilt svårt. Nu vill vi ha revansch. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!