Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kaoset – han blir ny manager i Utsikten

Bosko Orovic. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Rehn tackade för sig. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Stefan Rehn lämnade överraskande uppdraget som huvudtränare för Utsikten. 

Nu blir sportchefen Bosko Orovic manager. 

– Arbetet har inte varit helt enkelt, säger nye sportchefen Martin Viggeborn till klubbens hemsida. 

I december kom Stefan Rehn och Utsikten muntligen överens om en kontraktsförlängning över två år. Men sedan ändrades plötsligt förutsättningarna. Två år blev ett år och de ekonomiska villkoren blev sämre för Rehn, som inte kom överens med klubbens storsponsor och delägare Benjamin von Jahf. 

I slutet av januari valde tränaren att tacka för sig. 

– Det som händer nu skulle ha gjorts för flera månader sedan i så fall. Det som har hänt är väldigt oprofessionellt och då vill inte vi vara med längre. Jag vill inte kasta skit och det ser ut som att vi sviker för att vi inte får tillräckligt bra betalt, men det var många saker som förändrades. Känslan var att de inte ville ha oss kvar, den respekten fanns inte. Vi ville inte jobba under de premisserna och det är synd att det blivit så här för jag har som sagt trivts väldigt bra. Vi har haft en rolig resa, men jag har svårt att se att den resan skulle bli jättebra framöver om man ser på samarbetet under den här korta tiden, sa Rehn då

Karlsson blir chefstränare 

Sedan dess har division 1-klubben jobbat på att hitta en lösning och nu är alltså den nya organisationen spikad. Sportchefen Bosko Orovic får titeln manager och kommer varje vecka att vara med på två träningar plus match. 

Den förre assisterande tränaren Daniel Karlsson blir chefstränare och kommer att leda den dagliga verksamheten. 

– Vi är så klart väldigt glada och stolta över att vi kunnat knyta till oss Bosko Orovic som manager för att jobba ihop med Daniel Karlsson i en chefstränarroll. Arbetet har inte varit helt enkelt då Bosko kom till Utsikten för att vara sportchef och jag skulle assistera honom i den rollen. Bosko har trivts väldigt bra med det och har inte haft några tankar på att träna något lag under 2020, säger den nye sportchefen Martin Viggeborn till klubbens hemsida. 

”Smedberg ett stort tillskott” 

Klubben letar fortfarande efter en assisterande tränare till utöver veteranen Martin Smedberg Dalence som kommer att vara spelande assisterande tränare. 

– Smedberg kommer vara ett stort tillskott tack vare sin långa erfarenhet som spelare på både nationell och internationell nivå. Nu letar vi efter en mer ”junior” assisterande tränare som verkligen brinner för fotbollen och skulle se 2020 som ett år att skaffa sig erfarenhet tillsammans med övriga teamet, säger Viggeborn till klubbens hemsida.