Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter debuten: ”Hade somnat framför tv:n”

Poya Asbaghi efter matchen mot Swansea.
Foto: MALCOLM BRYCE / PROSPORTS / SHUTTERSTOCK
Foto: ZAC GOODWIN / STELLA PICTURES / PA
Foto: MALCOLM BRYCE / PROSPORTS / SHUTTERSTOCK

Det blev ingen sprakande debut för Poya Asbaghi, 36, som huvudtränare för Barnsley.

Swansea vann Championship-mötet med 2–0.

– Visst, om jag var en åskådare, särskilt hemma framför tv:n, så hade jag somnat, säger Asbaghi enligt The Yorkshire Post.

I måndags höll Poya Asbaghi och Ferran Sibila i sin första träning som Barnsley-tränare.

Under onsdagskvällen ledde IFK Göteborgs tidigare tränarduo det krisande Championship-laget i sin första match.

Swansea gästade Oakwell och åkte hem med tre poäng efter mål av Olivier Ntcham i minut 74 och av Jamie Paterson i minut 79.

Poya Asbaghi med sin assisterande tränare Ferran Sibila.
Foto: MALCOLM BRYCE / PROSPORTS / SHUTTERSTOCK

”Det var inte vår ambition”

Enligt statistiken var bollinnehavet 80–20 i Swanseas favör, men gästerna hade bara tre skott på mål. Barnsley, å andra sidan, sköt bara ett skott på mål.

– Det var inte en jätterolig match att titta på, men vår ambition var inte att göra det till den roligaste matchen. Vi jobbade på bra och försvarade oss som en enhet, säger Poya Asbaghi, som lämnade jobbet som förbundskapten för det svenska U21-landslaget för att ta över Barnsley, enligt The Yorkshire Post och fortsätter:

– Det vi vill göra bättre är att använda vårt försvar till att komma till fler kontringar, pressa dem högre och vinna bollen högre upp. Vi gjorde det bättre i början av andra halvlek och vi hade en bra chans när Devante (Cole) spelade in till Cauley (Woodrow). 

Poya Asbaghi är ny huvudtränare för Barnsley.
Foto: JED LEICESTER / SHUTTERSTOCK

”Inte största självförtroendet”

Barnsley har haft en tuff start på säsongen och ligger näst sist i Championship efter 19 omgångar. Laget har förlorat tio av sina elva senaste matcher.

– Det är en besvikelse att förlora, särskilt när du spelar på hemmaplan inför dina supportrar. Vi är inte laget med det största självförtroendet just nu, vilket är normalt i den här situationen, men av erfarenhet handlar det om att ha en organisation du kan lita på för att bygga upp självförtroendet, säger Asbaghi.

I nästa omgång väntar Peterborough United, laget som ligger precis före Barnsley i tabellen, på bortaplan på lördag. En tidig nyckelmatch för Poya Asbaghi och Ferran Sibilas manskap.