Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dyra lyxgåvorna till sin fru: ”Inte brytt mig om pengar”

John Arne Riise.Foto: SVT
Riise i Liverpool-tröjan.Foto: BILDBYRÅN
Riise i Liverpool-tröjan.Foto: MANU FERNANDEZ / AP
Louise Angelica Riise.Foto: INSTAGRAM
Foto: INSTAGRAM

John Arne Riise, 39, har slutat spela fotboll – men hans dyra vanor från proffskarriären består.

I TV3 avslöjar den förre Liverpool-profilen att han åt ute 360 gånger på ett år och spenderade en halv miljon kronor bara på kläder och skor.

– Jag har inte brytt mig om pengar, säger Riise enligt VG.

John Arne Riise var en av de främsta norska fotbollsspelarna under 00-talet och rönte framgångar i storklubbar som Roma och Liverpool. 

Men vänsterbacken är inte bara känd för sina sportsliga framgångar – utan även sitt liv utanför planen. Bland annat har hans kärleksrelationer varit vida omskrivna i Norge. Riise gifte sig 2003 med Guri Havnevik, 2010 med Maria Elvegård och 2014 med sin nuvarande hustru Louise Angelica Riise.

Efter utflykter till Cypern och Indien la John Arne Riise fotbollsskorna på hyllan 2017. Men 39-åringen har fortsatt att leva ett liv i flärd efter den aktiva karriären.

I premiäravsnittet av TV3- och Viaplay-programmet ”I lomma på Silje” – där konsumentekonomen Silje Sandmæl ska lära norska kändisar ett och annat om ekonomi – framkommer det bland annat att Riise inte sätter av några pengar till sparande och att han därför till en början fick nej från banken om lånelöfte när han skulle köpa ett nytt hus i Tønsberg.

I snitt lägger John Arne Riise 25 000 norska kronor, motsvarande 26 300 svenska kronor, i månaden (!) på gåvor till sin hustru Louise Angelica Riise, enligt norska VG. När paret skulle få sitt första barn tillsammans i augusti köpte han en väska till sin fru till förlossningen – för närmare 16 000 kronor.

John Arne Riise i indiska Delhi Dynamo 2015.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Har inte lust att ändra på det”

På ett år har han, ofta tillsammans med sin fru, ätit på restaurang 360 gånger. Det inkluderar inte restaurangbesök på jobbresor. Totalpriset: nära 170 000 kronor. På samma tid har paret lagt en halv miljon på kläder och skor. Utöver det tillkommer lyxvaror, som dyra väskor till sin fru, inredning och privatresor.

– Jag är medveten om vad jag spenderar. Problemet är småbeloppen som lätt blir stora – dem har jag inte full kontroll på. Jag borde inte heller handla utan snarare spara. Men ska sanningen fram lägger jag mer pengar på andra än på mig själv. Det har jag inte lust att ändra på, säger Riise enligt VG och fortsätter:

– När summorna läggs samman ser det ju ut att vara väldigt mycket. Jag trodde att totalsumman skulle bli lägre, men måste säga att det var bra att få det svart på vitt. Efter att ha träffat Silje inser jag ju att de här utgifterna kanske inte har varit nödvändiga.

John Arne Riise tillsammans med Liverpool-ikonen Steven Gerrard.Foto: PETER POWELL / EPA / TT

”Pengar har aldrig varit viktiga”

Han tror inte att han egentligen hade behövt vara med i programmet men säger att han är det för att lära sig. Än i dag använder han pengar som han tjänade när han var aktiv.

– Fotboll var mitt liv. Faktum är att jag inte har förhandlat med klubbar om lön utan bara sagt till min agent: ”Fixa kontraktet.” Jag har inte brytt mig om pengar. Pengar kan underlätta saker, men det gör dig inte lyckligare. Jag mår mycket bättre nu än någonsin tidigare. Pengar har aldrig varit viktiga för mig, säger John Arne Riise.

Konsumentekonomen Silje Sandmæl menar att situationen inte är så allvarlig som den kan låta.

– Nej, i förhållande till hans inkomster är den inte det. Det som är illa är när tonårsflickor bär väskor för 30 000 utan att ha tjänat de pengarna själva. Nej, jag skulle aldrig ha köpt de saker som John Arne köper, men han har gott råd med det, säger hon enligt VG.

https://www.instagram.com/p/B1LwrO1oiyD/