Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Du får ställa den frågan till dem…”

Jörgen Lennartsson.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Jörgen Lennartsson, 54, är i en utsatt sits.

Hans Lilleström går kräftgång i norska högstaligan, har inte vunnit på tre månader och förlorade i helgen mot tabelljumbon.

På ett styrelsemöte under måndagen bestämde klubben trots det att den svenske tränaren får fortsätta.

Lilleström SK har inte vunnit i ligan sedan den 25 augusti.

Inför den sista omgången kommande helg är LSK en av sex (!) klubbar som är indragna i bottenstriden och riskerar att åka ur den norska högstaligan.

För lagets svenske tränare Jörgen Lennartsson är läget minst sagt utsatt.

I söndags förlorade Lilleström mötet med tabelljumbon Ranheim, vilket gör att klubbens öde nu avgörs i den sista matchen mot bottenkonkurrenten Sarpsborg.

”Du får ställa frågan om min framtid till dem”, säger Jörgen Lennartsson.Foto: JAN OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Höll styrelsemöte under måndagen

Under måndagen höll LSK ett styrelsemöte där bland annat Jörgen Lennartssons framtid diskuterades, enligt Romerikes Blad.

Efteråt stod det klart att den svenske tränaren får fortsatt förtroende.

– Alla som jobbar i och runt klubben tycker att det är tungt. Vi kommer att jobba tillsammans under de här sex dagarna. Vi har genomfört några förändringar, men vi ska inte byta tränare, säger klubbens ordförande Morten Kokkim till Romerikes Blad efter mötet utan att vilja gå in på några detaljer.

Han fortsätter:

– Hela styrelsen står samlad. Vi tycker att detta är det bästa för klubben inför söndagens match. Vi ska vinna den matchen. Vi spelar hemma på gräs mot ett konstgräslag. Jag är hellre i LSK:s sits än Sarpsborgs på söndag.

Lilleström sladdar i norska ligan.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Det är mitt ansvar som huvudtränare”

När Jörgen Lennartsson, som också var inne i styrelserummet under måndagen, fick frågor om sin position i samband med måndagseftermiddagens träning sa han att han uteslutande har fokus på söndagens ödesmatch.

– Min position har inte diskuterats så länge jag har varit i rummet åtminstone. Du får ställa frågan om min framtid till dem, men jag är nöjd med stödet och allt. Det är mitt ansvar som huvudtränare att resultaten har varit som de har varit, säger Lennartsson enligt Romerikes Blad.

Jörgen Lennartsson fick sparken av IFK Göteborg sommaren 2017. Sedan dess har han bland annat jobbat som scout åt det danska landslaget innan han sommaren 2018 tog över Lilleström. Där ersatte han en annan före detta Blåvitt-tränare, Arne Erlandsen, som fick sparken.

I fjol räddade Lennartsson Lilleström kvar i högstaligan.

Frågan är om han lyckas upprepa den bedriften i år.

Bottenstriden i Eliteserien

11. Sarpsborg: 29 poäng (-10)

12. Strömsgodset: 29 poäng (-14)

13. Lilleström: 29 poäng (-15)

---

14. Tromsö: 29 poäng (-19)

---

15. Mjöndalen: 27 poäng (-15)

16. Ranheim: 27 poäng (-18)

 

Sista omgången för bottenlagen: 

■ Tromsö–Stabaek

■ Rosenborg–Ranheim

■ Lilleström–Sarpsborg

■ Kristansund–Strömsgodset

■ Mjöndalen–Vålerengen

 

Samtliga matcher spelas på söndag klockan 18.