Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Drömstart för Häcken i Europa League-kvalet

Mervan Celik, till höger, fick näta när Häcken vann stort i Europa League-kvalet. Foto: VALDA KALNINA / BILDBYRÅN
Foto: VALDA KALNINA / BILDBYRÅN

Häcken har fått en riktig drömstart på Europa League-kvalet.

Det efter ett succéinhopp av Daleho Irandust – och tre mål inom loppet av tio minuter. 

– Det här var jätteviktigt, säger Irandust. 

Det var länge 0–0 för BK Häcken i bortamatchen mot det lettiska laget Liepaja i Europa League-kvalets första omgång. 

Men ett Daleho Irandust-inhopp senare sprack den retliga målnollan. 

Irandust, som även gjorde ett av målen i 3–0-segern mot Sundsvall i den allsvenska omstarten, fick bollen framchippad av Mervan Celik och hittade sedan ytan i det bortre hörnet. 

– Det var otroligt skönt. Jag kan inte säga att det släppt nu, men att göra mål två matcher i rad visar att det är på rätt väg i alla fall, säger Daleho Irandust, som menar att han aldrig kände sig orolig vid ställningen 0–0 i paus. 

– Jag och Kalle (Karl Bohm) stod på planen när spelarna kom ut till den andra halvleken och då sa Kalle: ”träffar jag ribban vinner vi med 3–0”. Och han satte den!

”Skrek till Kalle”

1–0 blev sedan till just 3–0 inom loppet av mindre än tio minuter. Paulinho satte dit 2–0 och Mervan Celik gjorde 3–0, vilket också blev slutresultatet. 

– Vid 3–0-målet skrek jag till Kalle så klart, säger Irandust och skrattar. 

Mervan Celik berättar om det sista målet i matchen slutminuter. Ett mål som också innebar Mervan Celiks första tävlingspoäng i Häcken den här säsongen.

– Luften gick ur dem helt efter 3–0-målet. Skönt att få göra mål och poäng för egen del också, det är klart att det gör att man slappnar av på ett helt annat sätt. Jag har jobbat väldigt hårt och vet att hårt jobb lönar sig till slut, säger han.

– Jag hade det tufft innan jag kom till Häcken och jag har haft det lite tufft här också, men jag har bitit ihop och nu har jag fått spela och göra poäng. Det är bara att fortsätta nu. 

Smakstart efter uppehållet

Segern innebär inte bara att Häcken fått en smakstart i Europa League-kvalet, utan även att man fått en riktig drömstart efter det allsvenska uppehållet. 3–0 mot Sundsvall, 3–0 mot Liepaja. Fullpott och inte ett enda insläppt mål. 

– Det känns riktigt bra faktiskt. Vi har tränat på bra under uppehållet och alla har fått vara hela och friska. Det är bara att fortsätta så här nu, säger Mervan Celik.

Härnäst väntar allsvenskan för BK Häcken. På söndag gästar man nämligen IFK Norrköping i en tuff bortamatch. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!