Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömmen sprack: ”Var som att jag dog då”

Mittfältaren var även detaljer ifrån en övergång till Fiorentina, men ett hjärtfel som upptäcktes vid läkarundersökningen satte stopp för övergången.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Kevin Ackermann spåddes en lysande framtid när han tog Sverige med storm i BK Häcken.Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
”Det var som en dödsdom”, säger Kevin Ackermann om beskedet.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kevin Ackermann, 19, spåddes en lysande framtid som fotbollsspelare.

Mittfältaren var även detaljer ifrån en övergång till italienska Fiorentina i fjol, men ett hjärtfel satte stopp för övergången.

– Det var som att jag dog där och då, säger Ackermann i ett reportage med Dplay.

När Kevin Ackermann genomfört läkarundersökningen med Fiorentina och ska flyga tillbaka till Sverige och BK Häcken, laget han spelade i vid tillfället, får han beskedet att de hittat något fel på hjärtat.

– Det blir som en dödsdom. Det här är allvarligt sa dem och du kommer inte kunna spela fotboll, men utöver det handlar det om livet. De som inte valt att operera sig med liknande hjärtfel som du har vi försökt nå och försökt uppmana att operera sig. Till slut har vi inte fått tag i dem, och det har berott på att de har dött. Opererar du dig inte innan du är 25 kommer du inte vara vid liv, säger Kevin Ackermann till Dplay.

För Ackermann, som vid tidpunkten spåddes en lysande framtid och även sågs som en av världens främsta fotbollstalanger, vändes världen upp och ner.

”Vet inte vem jag är utan fotboll”

– Det var som jag dog där och då. Det var hemskt och fruktansvärt. Jag identifierar mig som fotbollsspelaren Kevin och utan fotboll vet jag inte vem jag är. Jag älskar fotboll så mycket och jag har lagt ner mycket tid och jag såg allting flyga i väg och det var tufft, säger Ackermann i reportaget.

Men Ackermann har kämpat sig tillbaka. I dag spelar han i Örgryte IS och har fått förtroendet från start i alla matcher. Premiären i superettan kunde inte ha blivit något bättre då han noterades för ett mål och en assist.

– Nu när jag är tillbaka och välsignad att vara på planen så är mina mål och drömmar större. Varför ska man sikta för att komma tvåa? Efter att ha varit med om en sådan grej, så är inget omöjligt, säger Ackermann i Dplay.

https://twitter.com/Dplay_Sport/status/1281989915224530945