Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det passade deras gamlingar väldigt bra”

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Det smällde på rejält när Blåvitt och Häcken kryssade på en usel gräsmatta på Gamla Ullevi. 

Ett underlag som gynnade Blåvitt mest, enligt Häcken.

– Det passade deras gamlingar, säger Yasin. 

– Det skadar väl inte när de är vana vid fina mattor och konstgräs och sånt där, svarar Wernbloom. 

Det var mycket kamp och hårda dueller när IFK Göteborg och BK Häcken kryssade 1–1 på Gamla Ullevi. 

I fokus: den bristfälliga leriga gräsmattan. 

– Vi är ett spelade lag, vi spelar nästan bäst fotboll i Sverige. Det är alltid kul att titta på Häcken. I dag kunde vi inte spela den fotbollen vi brukar och är vana vid, därför kanske det passade deras gamlingar lite mer, säger Häckens Ahmed Yasin och fortsätter: 

– I derbyn ska det smälla och det smällde på. Det får man tåla. 

Pontus Wernbloom: 

– Det var väl samma för alla, men det skadar väl inte när de är vana vid fina mattor och konstgräs och sånt där. Jag hade föredragit en fin matta också faktiskt, men nu är det november i Sverige... Vill man inte spela på konstgräs får man nog förvänta sig det här. 

”Hoppas det gjorde lite ont...”

Också i fokus: Just denne Pontus Wernbloom. Wernbloom var inblandad i många av de hårda duellerna i matchen och i den andra halvleken fick han sig en smäll av Leo Bengtsson och skrek till högt så det ekade över Gamla Ullevi. 

– Jag vet inte om jag var på honom, jag har inte sett någon bild på det. Men det var inte så illa som han skrek. Han ville nog att jag skulle få det gula. Han smällde på mig i första, så jag hoppas det gjorde lite ont i alla fall, säger Bengtsson.

Wernbloom svarar:

– Han är sen i alla fall, det var en magiskt fin touch av mig. Jag träffade honom i första så 1–1 i närkamper. Det är inte mycket att orda om, alla skriker och så där. Det är ju dit vi har kommit i fotbollen. Trist men sant.