Johan Larsson sitter på ett utgående kontrakt med Bröndby. Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅNJohan Larsson sitter på ett utgående kontrakt med Bröndby. Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅN
Johan Larsson sitter på ett utgående kontrakt med Bröndby. Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅN

”Det känns som ett farväl för honom…”

Publicerad

Bröndby har inte förlorat på 23 matcher.

Samtidigt kan en av lagets svenskar vara på väg bort från klubben.

Johan Larsson, 27, sitter på ett utgående kontrakt.

– Jag förhandlar inte med Bröndby, säger han till Ekstrabladet.

Bröndby fortsätter att imponera.

Johan Larsson och Simon Tibblings lag har inte förlorat sedan den 20 augusti i fjol – sviten är nu uppe i 23 raka matcher utan förlust.

I går vände laget 0–1-underläge till 2–1-seger i derbyt mot FC Köpenhamn efter ett sent frisparksmål av tysken Hany Mukhtar.

I Danmark handlar dock en del av eftersnacket om Johan Larssons vara eller icke vara i Bröndby. Spelar Bröndby-kaptenen på lånad tid i klubben, frågar sig Ekstrabladet.

Johan Larsson på Bröndbys träningsläger i Dubai i fjol.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Har fått indikationer”

Den tidigare Elfsborgsbacken har ett kontrakt som går ut vid årsskiftet – men än har inga förhandlingar inletts om ett nytt avtal.

– Jag förhandlar inte med Bröndby, men jag har fått indikationer på att de skulle vilja att jag fortsätter i klubben, säger Larsson till Ekstrabladet och bekräftar att han inte fått något erbjudande från den danska klubben.

Den danske journalisten Mads Glenn Wehlast på Ekstrabladet tolkar det som att svensken snart har gjort sitt i klubben.

”Det här ser ut som ett farväl till Johan Larsson i Bröndby. Frågan är om det sker till sommaren eller gratis i vinter”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/MadsWehlast/status/985792628607340544

Möter Midtjylland på torsdag

Johan Larsson, som lämnade Elfsborg för Bröndby 2015, har vuxit ut till en nyckelspelare under tyske tränaren Alexander Zornigers ledning.

– Jag trivs väldigt bra här i Bröndby. Jag blir 28 år om en månad och vill inte utesluta något. Just nu känns det som att jag har min bästa tid som fotbollsspelare. 

I den danska ligan är grundserien färdigspelad och de sex bästa lagen har gått in i mästerskapsserien. Bröndby och Midtjylland är på samma poäng i kampen om ligatiteln och på torsdag möts lagen.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag