Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är så jäkla sjukt så det finns ju inte”

Glenn Hyséns varma hälsning i coronatiderna
Glenn Hysén.Foto: HENRIK JANSSON
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: HENRIK JANSSON

Coronakrisen slår hårt mot många verksamheter.

För Glenn Hysén, 60, har det inneburit en ekonomisk smäll.

– Jag har missat en massa jobb, konstaterar fotbollsikonen.

Coronaviruset fortsätter att sprida sig världen över.

Dagligen kommer nya siffror om antalet döda.

Glenn Hysén, som är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna och som efter karriären synts i en rad populära tv-program, har medgett att han är orolig.

Han har tidigare berättat att han handlar mat åt sina föräldrar efter att ha fått en inköpslista genom brevlådan av sin mamma med handskar på sig. Ett initiativ som har hyllats av Agnes Wold, läkare och professor i klinisk bakteriologi: ”Var som Glenn”, uppmanade hon på Twitter.

”Så jäkla sjukt så det finns inte”

Nu berättar Hysén hur han hanterar sin nya vardag. 

Han gör allt för att föräldrarna inte ska drabbas av viruset.

– Jag vet inte hur länge coronakrisen har pågått, det är väl runt två månader. Mamma och pappa är grundade hemma och är 86 båda två, så jag och min tvillingsyster Carina måste hjälpa dem med att handla titt som tätt. De bor i lägenhet och igenom brevlådan så är det två plasthandskar, ett bankkort och en lista som kommer ut. Sen handlar vi och ställer kassarna på utsidan och lämnar tillbaka kortet på utsidan och åker igen, säger han.

Glenn Hysén fortsätter:

– Det är så jävla sjukt så det finns inte. Men den sista veckan har de börjat öppna dörren så man kan ställa in påsarna i alla fall, så det börjar gå åt rätt håll. Men i den åldern ska man ta det jävligt försiktigt.

Glenn Hysén hjälper sina föräldrar att handla.Foto: HENRIK JANSSON

 

”Alla blir livrädda”

Sveriges linje i coronakrisen har mötts av kritik och i våra grannländer har många tittat med både fascination och rädsla på hur svenskarna hanterar virusets spridning.

Samtidigt börjar flera länder nu lätta på sina restriktioner.

Glenn Hysén har förståelse för oron – men säger också: 

– Man kan väl tycka och tänka vad man vill och det är många som blir livrädda när det händer såna här grejer. Men jag är inte den typen av människa. Jag respekterar det fullt ut, säger han och fortsätter.

– Men när jag ser Tegnell på tv 40 gånger om dagen så orkar man inte till slut. Min hjärna får inte in allting. Det blir bara samma, samma hela tiden. Men sen kommer de här grejerna med Adam Alsing och då börjar det krypa in på kroppen. Då får man sig en tankeställare. 

”Har missat massa jobb”

För Glenn Hysén personligen har coronakrisen inneburit färre jobbuppdrag.

– Ekonomiskt har det drabbat mig. Jag jobbar med två resebolag och det är klart att jag har missat en massa jobb. Det är pengar som skulle kommit som inte kommer, men jag klarar mig och det är inga problem. Men inte hur länge som helst. Det här året är det inga problem – bara det släpper någon gång, säger han.

Glenn Hysén är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna. Han spelade för IFK Göteborg under lagets storhetstid på 80-talet. Efter att ha lämnat svensk fotboll spelade han bland annat för den engelska storklubben Liverpool.

TV: Tegnells skarpa varning till Västsverige

Tegnells skarpa varning till folket i Västsverige