Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är kaos här nere – men för mig är det bra”

Jakob Johansson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON / TT
Foto: JONAS TOBIN

Coronaviruset påverkar hela samhället och flera länder i Europa är hårt drabbade. 

Jakob Johansson, 29, tränar på egen hand i Frankrike. 

– Det är kaos här nere, men för mig personligen är det bra, säger Jakob Johansson, som närmar sig slutet på sin korsbandsrehabilitering. 

Jakob Johansson tränar inte med laget (Rennes) och undviker skott och maxsprint, men han har kört med boll med andra skadade spelare. 

Nu är dock den kollektiva fotbollsträningen är inställd.

– Det är mycket teknik, mycket passningar, vändningar och riktningsförändringar. Det rullar på bra och det är skönt, jag gör framsteg hela tiden, men det blir ju en liten paus när hela landet är satt i karantän. Jag ska ut och springa i eftermiddag och tar det dag för dag, men det är klart att det är svårt med fotbollsträning när man knappt får lämna hemmet. 

Jakob Johanssons kontrakt med Rennes går ut i sommar och planen är då att flytta hem till IFK Göteborg.Foto: ICON SPORT / BILDBYRÅN

”Har varit på G ryktesvägen”

Senare i vår väntas Trollhättesonen kunna gå för fullt, men frågan är om han hade hunnit komma i matchform lagom till EM, som skulle ha börjat i mitten av juni. 

Att turneringen nu flyttas fram ett år till 2021 ger honom blandade känslor. 

– Det kom inte som en plötslig överraskning precis, det har ju varit på G ryktesvägen ett tag. Jag tror väl inte att någon tycker att det är roligt att man skjuter på EM, men det handlar om att sätta det i perspektiv med tanke på hur världen ser ut. Det gäller att anpassa sig och EM blir sekundärt i nuläget. Man får följa experternas råd om vad som är rimligt och lämpligt. Är de överens är det rätt beslut att skjuta på EM. 

Men för dig som kör rehab efter korsbandsskadan så ökar ju chanserna att kunna spela EM. 

– Ja, rent knämässigt så är det ju så. Det är givetvis betydligt större chans att knät är bättre om ett år, men samtidigt sitter jag på ett utgående kontrakt här nere och man vet inte hur min situation ser ut om ett år. Så i det perspektivet är det svårt att säga om det är en för- eller nackdel, men med tanke på skadan så är det så klart absolut en fördel.

Jakob Johansson ser fram emot EM 2021.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Överens med Blåvitt 

Jakob Johanssons kontrakt går alltså ut till sommaren. Familjens plan är att flytta hem då och ett nyinköpt hus i Stenungsundsområdet står och väntar. Enligt GT:s uppgifter är han sedan en tid tillbaka överens med IFK Göteborg om ett avtal. 

Uppgifter som 29-åringen tidigare varken har velat bekräfta eller dementera mer än att han har sagt att IFK Göteborg är ett ”hett alternativ”. 

Finns det något nytt att säga om Blåvitt?

– Nej, sådana nyheter hamnar lite i skymundan nu av förklarliga skäl. Jag har inget nytt att komma med där.