Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är bara att ta chansen”

Erik Dahlin väntas bli den självklara förstakeepern nu när Pontus Dahlberg har lämnat IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Pontus Dahlberg har lämnat för Watford och Premier League. 

Nu ska Erik Dahlin försöka fylla hans skor. 

– Det är bara att ta chansen, säger Dahlin. 

IFK Göteborgs talangfulle målvakt Pontus Dahlberg är utflugen. Samtidigt som han ska försöka kämpa om speltid i engelska Premier League-klubben Watford, siktar Erik Dahlin på att försöka fylla det tomrum han lämnat efter sig i Göteborg. 

När allsvenskan nu omstartar hemma på Gamla Ullevi mot Kalmar FF är det ingen tvekan om vem som startar i det blåvita målet. 

Stort spelsug

Erik Dahlin känner sig förberedd. 

– Jag förbereder mig som vanligt inför varje match, även om Pontus är här eller inte. Nu har han dragit och det ska bli väldigt kul att få spela. Det är bara att ta chansen, säger han. 

Efter några veckors uppehåll är spelsuget dessutom extra stort, även om de svenska VM-framgångarna har stillat suget något. 

– Gött att det drar i gång igen, man har gått och väntat ett tag på det nu. 

LÄS MER: Blåvitts bakslag: Hysén är skadad

”Är en revanschlusta”

Under uppehållet har IFK Göteborg bland annat haft ett läger i Boden och Dahlin menar att känslan i laget är bra. 

– Jag tycker att det känns bra, vi har gnuggat på det vi behöver göra. Sen har inte resultaten blivit det vi önskat under våren, men det sätter sig mer och mer.

Är ni revanschsugna?

– Det är klart att det är en revanschlusta, sen är det en stor omställning och mycket som ska klaffa. Men det känns som att det blir bättre och bättre för varje dag som går. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!