Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-hjälten får spela mot kompisarna i Göteborg

Amanda Ilestedt och hennes Bayern München möter Göteborg FC på Gamla Ullevi.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. De tog brons tillsammans i VM.

Men när Bayern München kommer till Göteborg för att spela Champions League spelar mittbacken Amanda Ilestedt, 26, mot sina landslagskompisar.

– Vi siktar på att vinna Champions League, säger hon.

Göteborg FC-spelarna hade redan lämnat Gamla Ullevi när det tyska laget kom för sitt träningspass på kvällens matcharena.

I laget finns fem tyska VM-spelare. Men den som väckte störst intresse var naturligtvis Amanda Ilestedt, en av hjältarna i sommarens svenska bronslag.

Hur blir det att möta göteborgstjejerna nu?

– Det ska bli jättekul. Inte minst att spela mot Elin Rubensson, hon är en av mina allra bästa vänner. Men det gäller att ligga tätt på henne, inte ge henne något utrymme. För Elin är bra på att utmana och skjuta, säger Amanda Ilestedt.

”Jag älskar arenan”

I våras blev Bayern München utslaget av Barcelona i semifinalen. Sommarens värvning av Amanda Ilestedt från Turbine Potsdam, också i tyska ligan, är en av orsakerna till att München nu hoppas få kliva högst upp på prispallen när finalen spelats framåt vårkanten.

– Det är vårt mål. Men först gäller det ju att göra det bra mot Göteborg, säger hon.

Amanda Ilestedt har spelat på Gamla Ullevi tidigare, då med landslaget. Men aldrig i någon klubblagsmatch.

– Jag älskar den här arenan. Det är verkligen som att komma hem, säger hon ser sig omkring inne på arenan.

”Har sett några klipp”

Hur mycket har du bidragit när det gäller kunskapen om hur Göteborg spelar?

– Jag har fått några frågor om några spelare, men klubben har väldigt bra scouting. Vi har sett några klipp med hur de spelar, vet till exempel att de är väldigt bra på omställningar, säger Amanda Ilestedt.