Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: ”Vi har aldrig haft en bättre trupp”

Rebecka Blomqvist.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Det har stormat kring Mats Gren de senaste dagarna.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Sportchefen Lasse Svensson.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Det har stormat runt tränaren Mats Gren, 56. 

Men nu är Göteborg FC redo för premiär – och siktar mot guld. 

– Vi har aldrig haft en bättre trupp, säger sportchefen Lasse Svensson. 

När Rebecka Blomqvist och kompani i dag springer ut på Valhalla IP för att möta Kristianstad (15.00) gör de det med några hektiska dagar i ryggen. 

I fredags kom det fram att nye tränaren Mats Gren öppet hade sökt jobb i Abu Dhabi-klubben Al Jazira – bara dagar före Göteborgs seriepremiär. 

– Det var dumt av mig att lägga ut det. Men det finns ingenting bakom det hela, jag är inte på väg att flytta någonstans. Jag trivs fantastiskt bra. Det var ett bra beslut att ta det här jobbet och det har varit skönt att komma ut på planen igen. Tjejerna är en fantastisk grupp, sa Gren

Emma Berglund.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lagkaptenen Emma Berglund, 31, fick ägna stora delar av fredagen åt krishantering och spelarrådet hade ett snack. 

– Klart att det han gjorde var klantigt, olyckligt och dåligt tajmat, men det enda vi kan göra är fokusera på vad vi ska göra på söndag. Alla är rörande överens om att det är fokus på matchen och att detta inte förändrar något för oss, sa Berglund

Har värvat Stina Blackstenius

Annars är Göteborgs FC väl förberett och laget är förstärkt med landslagsstjärnan Stina Blackstenius, bland andra. Klubbens uttalande ambition är att bli svenska mästare i höst. 

– Ja, vi har förhoppningar om det – men allt ska avgöras på planen. Det går inte att ta ut något i förskott, säger sportchefen Lasse Svensson. 

Har du någonsin haft en bättre trupp under din tid i klubben?

– Nej, vi har aldrig haft en bättre trupp. Med Torbjörn (Nilsson, som tränade GFC 2008-2013) hade vi också bra lag, men vi har fått större kvalitet rakt igenom. Det känns jättebra. Konkurrensen är betydligt tuffare nu. Det behöver vi ju – speciellt en sån här säsong när det är tätt mellan matcherna. Jag tror inte att det kommer att vara samma startelva i match efter match.

Göteborgs Rebecka Blomqvist och Rosengårds Sanne Troelsgaard.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Anfallaren Rebecka Blomqvist, 22, har öst in mål de senaste säsongerna och är glad över att den långa tävlingsmatchfria perioden är över. 

– Så jäkla kul att det drar i gång nu. Vi har byggt vidare på det vi har gjort bra tidigare och har i träningsmatcherna spelat ett mer tydligt 3-5-2-spel. Vi är trygga med bollen och Mats har kommit in med lite andra idéer. Våra kroppar är redo för ett tätt matchande, säger hon.