Vändningen: Räddas kvar i damallsvenskan

Göteborg FC ser nu ut att räddas kvar.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stina Blackstenius firar SM-guldet efter storsegern mot Linköping.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mats Gren har i sms-utskick meddelat spelarna att ”allt kommer att lösa sig.”
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är vändningen gällande Göteborg FC.

Klubben ser nu ut att räddas kvar med hjälp av ett antal sponsorer. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är spelare och ledare kallade till ett möte klockan 10.00 i morgon med ordföranden Peter Bronsman. 

Tränaren Mats Gren har i ett sms-utskick till spelartruppen meddelat att ”allt kommer att lösa sig” och att det kommer att kommuniceras ut mer information inom kort. 

Det var i går som chockbeskedet att Göteborg FC avslutar sin elitverksamhet kom. 

– Beslutet är nytt. Men funderingarna började egentligen för två år sedan när IFK Göteborg, efter diskussioner om samgående oss emellan, bestämde sig för att starta egen damverksamhet, sa klubbens ordförande Peter Bronsman.

– Den uppgift vi fick av politikerna när vi flyttade från Landvetter till Göteborg var att skapa ett elitlag. Nu har tidigare herrklubbar som IFK Göteborg, Häcken, Öis och Gais egna damsatsningar. Då har vi gjort vårt. Vårt beslut skyndar förhoppningsvis på deras utveckling.

Vändningen: GFC kan räddas kvar i allsvenskan 

Men sista ordet är inte sagt och nu ser klubben ut att räddas kvar, tack vare ett antal sponsorer som kommit in de senaste dagarna. Enligt SportExpressens uppgifter är också spelare och ledare i klubben kallade till ett möte med ordförande Peter Bronsman klockan 10.00 i morgon, där de ska få mer information. 

Tränaren Mats Gren har också skickat ut ett sms till spelartruppen där han meddelar att ”allt kommer att lösa sig” och att mer information kommer att kommuniceras inom kort. 

– Jag både tror, hoppas och är ganska övertygad om att det kommer finnas starka krafter som vill rädda det här, sa Mats Gren till SportExpressen under gårdagen.