Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: ”Det är fortfarande konstigt”

GFC firar SM-guldet i mitten av november.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu står det klart att klubben spelar klart i damallsvenskan även nästa år.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pauline Hammarlund firar efter ett mål
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Göteborg FC kommer att spela i damallsvenskan 2021. 

Det meddelade klubben under torsdagen.

– Det är ett bra besked, men det känns fortfarande konstigt, säger målvakten Jennifer Falk.

Under tisdagen kom beslutet som chockade svensk fotboll. De svenska mästarna Göteborg FC skulle lägga ner hela sin verksamhet.

– På kort sikt kan det se dåligt ut. Men vi gör det för damfotbollens framtid, berättade ordföranden Peter Bronsman.

Klubbens beslut följdes av högljudda reaktioner men under onsdagen kunde SportExpressen avslöja att spelarna blivit informerade om att klubben skulle räddas kvar i damallsvenskan och att tränaren Mats Gren hade skickat ut sms till spelarna om att man skulle hålla ett möte under torsdagsmorgonen.

Göteborg FC fortsätter i damallsvenskan

Efter mötet meddelar nu Göteborg FC att man spelar vidare i damallsvenskan nästa säsong.

”Vi överraskades av att så många klev fram och visade vilja att hjälpa till att finna lösningar för att behålla en elitverksamhet för damfotbollen i Göteborg”, skriver klubben på sin hemsida.

Man fortsätter sedan: 

”Till klubbens stora glädje och tacksamhet har det kommit ett positivt gensvar från ett par föreningar om att utveckla damfotbollen i Göteborg i ett nära samarbete oss emellan. Vi kommer utan dröjsmål att sätta oss med de aktuella föreningarna och diskutera förutsättningarna för detta. Vår ambition är att ha en lösning klar under våren.”

Jennifer Falk: ”Svårt att greppa det”

Klubben skriver att man nu kommer spela i både damallsvenskan och Champions League nästa år och Göteborgs- och landslagsmålvakten Jennifer Falk är glad över beskedet.

– Det är ett bra besked, men det känns fortfarande konstigt. Det är svårt att förstå riktigt vad som har hänt, men jag är glad att vi kan spela vidare nästa år, säger Falk.

– Det är svårt att greppa det, allt är fortfarande himla oklart. 

Vad sades på mötet? 

– Inte så mycket mer än att vi kommer att ha en lag i allsvenskan även 2021 och det känns förstås bra. Sedan hoppas jag att de kan lösa allt annat, det är inget som vi spelare kan påverka.

Bronsman: ”Kan ge det tjejerna är värda”

För GP berättar ordföranden Peter Bronsman om beskedet.

– Jag är jätteglad och tacksam att så många vill vara med och hjälpa föreningen. Jag är säker på att detta kommer bli så jäkla bra för damfotbollen i Göteborg, säger Bronsman till tidningen.

Han vill inte berätta vilka andra klubbar som ska vara med och stötta på vägen framåt.

– Jag vet självfallet vilka klubbar det är men jag kan inte säga mer. Jag får nästan en tår i ögat över hur många som vill hjälpa till. Men jag har valt ut större föreningar som kan ge det tjejerna är värda. Vi kommer att spela vidare i Champions League och damallsvenskan nästa år men i vilken färg på dräkterna är oklart, säger Bronsman till GP.