Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Kaptenen borta hela säsongen

Beata Kollmats.Foto: BILDBYRÅN

Guldjagande Göteborg FC har åkt på ett tungt bakslag. 

Lagkaptenen Beata Kollmats, 27, missar hela säsongen. 

– Korsbandet är helt av, säger läkaren Matilda Lundblad. 

På en träning för flera veckor sedan skadade nyckelspelaren Beata Kollmats korsbandet på en träning, vilket Aftonbladet först rapporterade. Ingen annan spelare var i närheten när det hände.  

 Beata Kollmats hälsar att hon inte känner för att prata om skadan i nuläget. 

”Kanske lite längre fram i tiden när jag samlat kraft.”, skriver hon i ett sms. 

Läkaren Matilda Lundblad bekräftar för GP att korsbandet är av. 

– Hon kommer vara borta från fotboll i åtminstone åtta månader från operationsdagen. Sedan kan hon träna tufft i övrigt och hon ska finnas med runt laget hela tiden ändå, säger Lundblad. 

Tredje korsbandsskadan 

Kollmats har i flera år varit en tongivande spelare för Göteborg FC och är med sina ledaregenskaper en viktig kugge i det lag som gör en storsatsning i jakten på SM-guldet och som siktar på att gå långt i Champions League. 

– Det är självklart jättetungt för henne. Det är hennes tredje korsbandsskada. Nu ska vi göra allt för att hon ska känna sig delaktig i det vi gör ändå. Hon är jättetaggad på att komma tillbaka så snart som möjligt, säger tränaren Mats Gren. 

– Vi har andra bra spelare på den positionen, men att Bea är skadad är givetvis ett jättetapp för oss. 

Sedan tidigare har Göteborg FC förstärkt med den landslagsmeriterade mittbacken Emma Kullberg från Örebro. Rutinerade Emma Berglund, som anslöt från PSG i somras och som tidigare varit given i Blågult, kan också ses som ett nyförvärv på den positionen då hon dragits med skadeproblem. 

Mittfältaren Filippa Curmark har också testats som mittback och kan vid behov flyttas ner. Och ytterbacken Natalia Kuikka är mittback i Finlands landslag. 

GT har sökt Beata Kollmats.