Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Göteborg FC jagar landslagsstjärnan

Stina Blackstenius. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
GFC:s tränare Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Göteborg FC är på jakt efter offensiv kraft. 

Enligt GP har klubben ställt in siktet på Linköpings landslagsstjärna Stina Blackstenius, 23. 

– Inga kommentarer, säger Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman till tidningen. 

Anfallaren är en av landslagets största profiler och har på 54 A-landskamper gjort 15 mål. Efter fyra säsonger i Linköping flyttade hon 2017 till franska Montpellier där hon stannade i tre säsonger innan hon åter skrev på för Linköping inför 2019. 

Ett år på kontraktet återstår, och nu gör alltså hårdsatsande Göteborg FC ett försök att locka över henne i vinter, enligt GP. 

Tidningen skriver att det pågår diskussioner mellan klubbarna och att de påverkas av att landslagskompisen Mimmi Larsson nyligen lämnade Linköping för spel med Rosengård. 

– Tyvärr har jag inga kommentarer för tillfället, säger Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman till GP. 

Gren: Vill ha in landslagsspelare

GT pratade tidigare under torsdagen GFC:s nye tränare Mats Gren och han berättade att klubben letade efter någon vass, offensiv förstärkning. 

– Eftersom vi har så fantastiskt bra kvalitet så vill vi bara ha in typ landslagsspelare, antingen svenska eller andra, för att de ska ha en chans att gå in i laget men det är inte det lättaste att hitta. Antingen en kantspelare på mittfältet eller en anfallare. Men inget är bestämt, säger Gren, som tidigare var sportchef för IFK Göteborg. 

Nyligen värvade Göteborg FC mittfältaren Filippa Angeldahl, 22, från Linköping och landslagsmittbacken Emma Kullberg, 28, från Örebro.