Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sviten bruten för GFC – föll mot topplaget

GFC:s Julia Roddar. Foto: BILDBYRÅN

Sviten är bruten för GFC. 

I den elfte omgången kom säsongens första förlust. 

– Vi hade gärna varit obesegrade hela året men någon gång bryts alla sviter, säger tränaren Marcus Lantz. 

Kopparbergs/Göteborg har fått en riktig smakstart på säsongen och var efter de tio första omgångarna fortfarande obesegrat. 

Men säg den svit som varar för evigt. Borta mot topplaget Linköping kom så säsongens första förlust. 

Linköpings Stina Blackstenius gjorde matchens enda mål efter 70 minuter genom en omställning. 

– Vi pratade om att vi inte skulle åka på några omställningar och det gjorde vi ju, så det känns lite så där. Men det här är en av årets svåraste matcher, det är ingen katastrof att förlora med ett mål även om man alltid vill vinna givetvis, säger Marcus Lantz, som ändå tycker att hans GFC gör en bra match på det stora hela. 

– Jag tycker att vi gör en ganska okej match i alla fall. Det är en väldigt svår bortamatch mot Linköping som är ett bra lag. Vi åker dit på en omställning där vi tappar boll i dåligt läge, annars gör vi en okej match. 

Dras med många skador

Inför matchen var GFC obesegrat i 20 raka tävlingsmatcher, förra säsongen medräknad. Senaste förlusten kom borta mot Hammarby i september förra året. 

– Vi hade gärna varit obesegrade hela året men någon gång bryts alla sviter. Nu får vi se till att bygga en lika lång svit igen, det finns ingen mening med att gräva ner oss för detta, säger Lantz. 

Precis som i de senaste omgångarna var det ett skadeskjutet GFC som kom till matchstart borta mot Linköping. Bland annat saknades både Emma Berglund och Elin Rubensson. 

– Förhoppningsvis kan vi få tillbaka lite spelare till nästa match, vi behöver alla vi kan få just nu. I dag hade vi bara fyra på bänken och vi har inte spelat med samma startelva senaste tre matcherna. Det har varit på grund av skador och sjukdomar, så vi har inte riktigt kunnat spela ihop oss. 

”Klart vi inte är nöjda”

I de tre senaste matcherna har Kopparbergs/Göteborg nu mött de tippade topplagen Örebro, Piteå och Linköping. De två första matcherna har man kryssat och nu blev det alltså även en förlust. 

Marcus Lantz är inte helt nöjd med lagets facit mot de andra topplagen.

– Vi kommer ut med två poäng av nio möjliga, det är klart att vi inte är nöjda med det. Där hade vi förväntat oss mer poäng.