Storklubbarna i tvist om landslagsstjärnan

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

En tvist pågår mellan Göteborgs FC och Linköpings FC.

Enligt Aftonbladet rör tvisten landslagsstjärnan Stina Blackstenius.

– Jag kan bekräfta att det kommit in en sådan tvist mellan de här parterna, säger Krister Malmsten, jurist i förbundets skiljenämnd, till tidningen.

Stina Blackstenius var en av hjältarna när Sverige knep VM-brons i somras.

Under vintern har också hårdsatsande Göteborg FC, med nya tränarduon Jörgen Ericson och Mats Gren vid rodret, varit ute efter Blackstenius signatur.

Nu har en tvist uppstått mellan GFC och Linköpings FC, skriver Aftonbladet.

Enligt tidningen anser sig Göteborgslaget varit överens med Linköping om en övergång, något den östgötska klubben inte hållit med om.

Tvist om Stina Blackstenius

– Jag kan bekräfta att det kommit in en sådan tvist mellan de här parterna och den handlägger jag som ordförande, säger Krister Malmsten jurist i Svenska fotbollförbundets skiljenämnd, till tidningen men vill av sekretesskäl inte berätta vad tvisten rör.

Ingen av parterna vill för tidningen heller kommentera tvisten men LFC:s tränare och sportchef Olof Unogård säger att han räknar med att Blackstenius spelar för Linköping kommande säsong.

– Ja, absolut. Hon har ett kontrakt med oss som gäller den här säsongen. Vi räknar med att hon kan fullfölja och sen hoppas jag att hon kan bli kvar i Linköping längre än så eftersom hon är från trakten. Jag hoppas att det är här hon ska spela om hon ska spela i Sverige, säger han till Aftonbladet.